Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Další trest za rasismus fanoušků. Sparta musí zaplatit pokutu 160 tisíc

Druhý trest za rasismus diváků v krátké době. Před týdnem dostala Sigma Olomouc pokutu 120 tisíc korun za to, že její fanoušci při ligovém zápase s Plzní bučeli na útočníka Jeana-Davida Beauguela. Teď přichází sankce ve výši 160 tisíc pro Spartu, neboť někteří její příznivci rasisticky uráželi záložníka Joela Kayambu a vyhrožovali dalšímu plzeňskému hráči Janu Kopicovi a jeho rodině.

"Disciplinární komise nebude tolerovat projevy rasismu na ligových stadionech. Také proto se disciplinární komise rozhodla k přísnějšímu trestání projevů rasismu a výhrůžek ze strany fanoušků," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

Jean-David Beauguel, na kterého pokřikovali v Olomouci, byl tím, kdo upozornil, že sparťanský kotel směrem k jeho spoluhráči Kayambovi vydával opičí zvuky. Domácí porazili západočeského rivala 2:1 a postoupili do finále proti Liberci.

"Oproti nedávnému případu v Olomouci se sice během utkání projevy rasismu neopakovaly, nicméně šlo o masovější projev ze strany sparťanských fanoušků," vysvětlil Baček. Navíc komise podle něj přihlédla k výhružným pokřikům na adresu Kopice a jeho blízkých.

Sparťanští hráči tmavé pleti Costa Nhamoinesu, Guélor Kanga, Benjamin Tetteh a Georges Mandjeck se na protest proti rasistickým projevům vlastních fanoušků po úterní domácí výhře 3:2 nad Ostravou nezúčastnili tradiční pozápasové děkovačky před tribunami.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články