Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Další trest pro Spartu za rasismus fanoušků. Procházka ze Zlína si nezahraje dva zápasy

Už poněkolikáté v sezoně pyká fotbalová Sparta za rasismus svých fanoušků. Tentokrát Pražané dostali pokutu 75 tisíc korun kvůli chování některých příznivců v Plzni. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala také Viktorii pokutou 30 000 korun kvůli pyrotechnice na stadionu a nevhodným projevům některých diváků.

Fanoušci Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Rozhodčí Ondřej Berka šlágr Plzně se Spartou (3:2) kvůli rasistickým pokřikům z kotle hostů na adresu kolumbijského záložníka tmavé pleti Jhona Mosquery v úvodu druhého poločasu na několik minut přerušil. Sudí komunikoval s pořadatelskou službou i lavičkou hostujícího týmu.

Sparta je v této sezoně za rasismus trestána už poněkolikáté. V úvodním ligovém kole příznivci na Letné uráželi olomouckého defenzivního univerzála Florenta Poulola a pražský klub od disciplinárky dostal pokutu 100 000 korun a má podmínečně uzavřenou část stadionu.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby za týden odehrají úvodní domácí utkání skupiny Evropské ligy proti Glasgow Rangers bez diváků, protože Sparta pyká za rasistické projevy některých fanoušků vůči záložníkovi Aurélienu Tchouaménimu v utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

Zlínský fotbalista Václav Procházka si nezahraje ve dvou soutěžních duelech za červenou kartu v utkání se Slováckem. Další vyloučení hráči v 8. ligovém kole Jiří Skalák (Mladá Boleslav) a Pavel Zifčák (Olomouc) si udělený jednozápasový trest už odpykali v 3. kole domácího poháru MOL Cupu. V něm dostal červenou kartu pardubický Filip Čihák a vynechá jedno utkání. Stejně byl potrestán Petr Kodeš z Hradce Králové, jenž v sezoně nasbíral čtyři žluté karty.

Pardubice zaplatí 20 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků a jejich nevhodné pokřiky v zápase 7. kola nejvyšší soutěže s Libercem. Olomouc dostala od disciplinární komise pokutu 10 tisíc korun za porušení proticovidových opatření LFA v utkání proti Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články