Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Další přesun na trase Slavia–Linec. V Rakousku bude hostovat také Talovierov

Po Mosesi Usorovi míří ze Slavie do týmu LASK Linec další hráč na hostování. V třetím celku rakouské ligy bude působit také obránce či záložník Maksym Talovjerov. Ukrajinský fotbalista v novém působišti stráví zbytek sezony a obchod je na rozdíl od Nigerijce bez opce na trvalý přestup.

Maksym Talovjerov
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Dvaadvacetiletý Talovjerov přišel do Slavie z Českých Budějovic vloni v zimě, ale do základní sestavy se natrvalo neprobojoval, byť právě proti LASK odehrál i oba zápasy osmifinále Evropské konferenční ligy. Podzimní části aktuální sezony už strávil odchovanec Šachtaru Doněck na hostování v Liberci.

"Vzhledem k tomu, že by Maksym nedostával takovou porci minut na hřišti, kterou ve svém věku potřebuje, je hostování před letním mistrovstvím Evropy do 21 let logickým řešením. Ve hře byly možnosti české i zahraniční, po domluvě s hráčem, který preferoval Linec, ale míří do Rakouska," uvedl na slávistickém webu sportovní ředitel Jiří Bílek.

V české lize působí Talovjerov od léta 2019. Do Rakouska odchází s bilancí 71 ligových zápasů, v nichž vstřelil dva góly. Součástí půlroční smlouvy není opce na případný trvalý přestup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články