Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další posily pro Zbrojovku. Smlouvu podepsal Granečný, vrací se Štěrba a odchovanec Hrubý

Obránce či záložník Denis Granečný podepsal s nováčkem první fotbalové ligy Brnem dvouletou smlouvu. Jeho přestup z Ostravy už zbývá jen administrativně dotáhnout. Ke Zbrojovce se před odjezdem na soustředění do Rakouska připojili stoper Jan Štěrba a brankář Vlastimil Hrubý.

Třiadvacetiletý Granečný v jarní části uplynulé sezony hostoval z Ostravy v maďarském Mezökövesdu. Po nizozemském Emmenu si vyzkoušel druhé zahraniční angažmá.

Bývalý mládežnický reprezentant hrál dříve i za České Budějovice. V české lize nastoupil k 78 utkáním a dal jeden gól.

"Denis v Brně trénoval od začátku přípravy s naším souhlasem, Zbrojovka o něj následně projevila zájem a po několikadenním jednání jsme vyladili podmínky jeho přestupu. Kluby jsou dohodnuty, musí se ale ještě dořešit všechny formální papírové náležitosti," citoval klubový web sportovního ředitele Baníku Aloise Grussmanna.

Štěrba, který v pátek oslaví 28. narozeniny, hostoval v minulé sezoně v Brně z Olomouce, kam se vrátil na začátek letní přípravy.

Nyní se ale opět připojil ke Zbrojovce a kluby aktuálně dolaďují jeho přestup. Odchovanec Sigmy působil v minulosti i v Karviné a v nejvyšší soutěži má bilanci 49 zápasů a dvě branky.

Sedmatřicetiletý Hrubý se do Brna vrátil po sedmi letech. Po minulém ročníku mu vypršela smlouva v Jablonci, kde zaokrouhlil počet ligových startů na 200. Kromě toho chytal dříve i v rodném Znojmě. Také jeho angažmá ve Zbrojovce se dotahuje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články