Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další odchod ze Sparty do Itálie. Schick stojí před přestupem do Sampdorie

Praha/Janov - Po Ladislavu Krejčím ze Sparty odchází další hráč. Patrik Schick po povedené sezoně na hostování v Bohemians míří do italské Sampdorie, která v uplynulém ročníku Serie A skončila patnáctá. Sparta by podle italských médií za přestup nadějného dvacetiletého útočníka měla inkasovat okolo 4 milionů eur (asi 108 milionů korun).

Patrik Schick
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Člen české reprezentace do jednadvaceti let Schick je už druhým hráčem Sparty, který má během krátké doby namířeno do Serie A. Český vicemistr ve čtvrtek prodal do Boloni záložníka Ladislava Krejčího, za kterého od čtrnáctého týmu minulého ročníku italské ligy obdržel rovněž čtyři miliony eur.

Schick zatím v první lize odehrál 31 zápasů a dal osm branek. Všechny zaznamenal v uplynulé sezoně, kdy hostoval v Bohemians 1905. Upozornil na sebe také v kvalifikaci mistrovství Evropy hráčů do 21 let, kde je s osmi góly druhým nejlepším střelcem.

Výkony Schickovi vynesly pozvánku i do seniorského výběru, za který nastoupil v květnovém přípravném duelu s Maltou a hned se na výhře 6:0 podílel jednou brankou. Do nominace na mistrovství Evropy se však Schick, o kterého se údajně zajímal i AS Řím, nakonec nevešel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články