Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dalo se z toho vytřískat víc. Gól proti Spartě mi ale nikdo nevezme, řekl Dostál

Prvním ligovým gólem po téměř roce pomohl obránce Martin Dostál fotbalistům Bohemians 1905 k domácí remíze 1:1 se Spartou. Jakožto slávistický odchovanec si přesného zásahu vážil o to víc. Mrzelo ho, že "Klokani" vytěžili z malého derby jen bod, jelikož podle něj mohli vyhrát.

Martin Dostál z Bohemians 1905 (vlevo) v souboji s Matějem Polidarem ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Dostál otevřel skóre ve druhé nastavené minutě prvního poločasu. "Pro každého hráče je gól proti Spartě, potažmo Slavii něco extra. Moc hráčů Spartě gól nedalo. Jsem za něj moc rád. Kluci odvedli perfektní práci. Když jsem se bavil s rodiči po zápase, vzpomínal jsem, kolik gólů jsem Spartě v mládeži dal. Jestli dva, je to moc. Je to věc, kterou mi do konce života už nikdo nevezme," prohlásil Dostál.

Trefu zaznamenal poté, co si z pozice krajního beka naběhl až před branku na přihrávku Davida Puškáče. "Byl jsem nabádán už v zápasech předtím, že je od nás (obránců) potřeba větší aktivita, že je potřeba jít s kůží na trh a neváhat jít podpořit útok. Už předtím jsem měl v utkání dvě zakončení, která klidně mohla skončit gólem. Nita to dvakrát skvěle chytil. Můj gól vyplynul ze hry," uvedl jednatřicetiletý Dostál.

Po přestávce ale vyrovnal David Pavelka. Vršovický celek nezdolal doma v lize Spartu od listopadu 2001 ve 14. zápase po sobě. "Výsledek 1:1 se Spartou zní celkem fajn. Postupem času doceníme bod víc. Ve mně teď převládá zklamání z toho, že body nejsou tři. V první půli byla spousta situací, které jsme mohli dohrát líp a mohly skončit gólem," litoval Dostál.

"Sparta také měla svoje příležitosti, nebezpečné střely z dálky i z pár průniků. Trochu ale cítím, že jsme vyhrát mohli. Odehráli jsme velice dobré až výborné utkání." 

Bohemians v úvodních čtyřech kolech nového ročníku třikrát remizovali a stále čekají na první vítězství. Kromě Sparty uhráli bod i na hřišti Hradce Králové a v Jablonci, doma podlehli Plzni. "Los byl náročný. Zcela upřímně si myslím, že na víc bodů bylo. Vedli jsme ve třech zápasech se silnými soupeři, kteří budou atakovat první pětku. Sparta je navíc jeden ze dvou největších aspirantů na titul," konstatoval Dostál.

"Dalo se z toho vytřískat víc. To, že se nám relativně daří proti silným soupeřům, pro nás nesmí znamenat, že proti papírově slabším týmům, nebo týmům na naší úrovni, to přijde samo. Takhle aktivně a náročně musíme hrát s každým. Věřím, že body budou naskakovat po třech a ne po jednom," zakončil pražský rodák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články