Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dali jsme do toho o něco víc než Baník, tvrdí zlínský střelec Poznar

Po šesti porážkách fotbalisté Zlína konečně zabrali, když v úvodním zápase 23. kola odvezli všechny body ze stadionu ostravského Baníku za výhru 2:1. Vítězný gól vstřelil útočník Tomáš Poznar.

Mezi Jiřím Fleišmanem (vlevo) a Patriziem Stronatim je Tomáš Poznar
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zlínský fotbalista se trefil v sezoně už popáté. Gól ale nijak zvlášť neslavil, protože v Baníku hrál minulou sezonu. "To je už pryč. Baníku fandím, mám to tady rád. Kulisa je tady vždycky hezká, a i když počasí dneska nebylo nic moc, lidi přišli a jsou nejlepší v lize," vysvětloval po zápase střelec. 

Dobrá kulisa utkání nepomáhá ale jen fotbalistům Baníku. "I soupeřům se tady hraje dobře, vybičovalo nás to k lepšímu výkonu. Moje motivace byla přerušit špatnou sérii. Je mi to líto vůči Baníku, protože mu fandím, ať prohání nejlepší celky, ale my hrajeme taky o hodně," řekl Poznar novinářům.    

Hráč, který většinu gólů dává z pokutového území, se netradičně trefil z více než dvaceti metrů. "Chvilku se to přede mnou otevřelo, terén byl hodně rychlý, tak jsem napřáhl a trefil to dobře. Těžko to mohl gólman chytat, protože to šlo po zemi k tyči," uvedl Poznar.  

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Baník - Zlín

Zlín zabodoval poprvé od 24. listopadu kdy porazil 2:0 Opavu. "Chtěli jsme tu sérii zlomit daleko dřív. Upřímně jsme ani nečekali, že by to mohlo přijít na tak horké půdě. Jsme samozřejmě rádi, je to úleva, ale musíme pokračovat dál," podotkl Poznar.    

Výhra Zlína je podle střelce vítězného gólu zasloužená. "Řekl bych, že jsme do toho dali o něco víc než Baník. I šancí jsme měli víc. Soupeř měl velkou kvalitu, ale my jsme byli o kousek lepší. Bylo tam hodně pěkných akcí, záložníci vyváželi balon a to se pak hraje útočníkovi samozřejmě líp," dodal Poznar.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články