Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Dal dva góly, přesto slyšel za výkon kritiku. Trenér má pravdu, uznal Fortelný

Dát dva góly v jednom zápasu, to většinou bývá pouze na slova chvály. Jan Fortelný však přiznal, že v kabině po výhře Teplic 3:0 v úvodním utkání baráže o první ligu proti Vlašimi od asistenta trenéra Severočechů Tomáše Hunala slyšel kritiku. A třiadvacetiletý záložník s ní i souhlasil. Těší ho také, že se spoluhráči udělali obrovský krok k záchraně, pořád ale není hotovo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Teplice - Vlašim

Fortelný těsně před přestávkou na Stínadlech otevřel skóre po samostatném úniku a v 51. minutě přidal pojistku z dorážky. Poprvé v ligové kariéře zaznamenal v jednom duelu dvě branky. "Jsem samozřejmě rád, že mi to tam padlo, jelikož jsou to důležité góly, abychom se udrželi v lize," řekl Fortelný.

Aktuálně nejproduktivnějšímu hráči Teplic se v závěru sezony i kvůli zdravotním problémům tolik nedařilo. "Jestli jsem se znovu potkal s formou? Jestli to můžu zmínit, tak pan trenér Hunal mi řekl, že jsem nehrál nic moc, ale dal jsem góly, a to je teď důležité. Má pravdu a věřím, že moje výkony budou stoupat nahoru a budu předvádět třeba něco podobného jako proti Ostravě," uvedl Fortelný, jenž v Teplicích hostuje ze Sparty.

Podle něj bylo patnácté mužstvo nejvyšší soutěže před baráží v těžší pozici než druhý celek druhé ligy. "Vlašim do baráže šla pozitivně naladěná, my pod takovou dekou a po špatné nadstavbě. Pro nás to bylo psychicky asi o dost těžší než pro Vlašim. Nad motivací nikdo nemusel ani přemýšlet. My jsme jednoznačně chtěli ukázat, že do ligy patříme, že si to zasloužíme hrát. Věřím, že dneska jsme udělali první krok k tomu, abychom tady zůstali," prohlásil Fortelný.

V neděli očekává náročnou odvetu. "Naprosto počítáme s tím, že Vlašim nic nezabalí. Nemůžou nic ztratit, otevřou všechno a půjdou do toho na 110 procent. Věřím, že i dneska makali ze všech sil. Teď už podle mě nebudou svázaní nějakou nervozitou, která byla na obou stranách. Pro nás není nic hotového. Je to super výchozí pozice, ale abychom to dotáhli, musíme si udržet agresivitu a efektivitu a předvádět týmový výkon," dodal autor sedmi soutěžních gólů a sedmi asistencí v tomto ročníku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články