Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čvančara ukončil střelecký půst a nasměroval Mönchengladbach k vítězství

Téměř dvouměsíční čekání Tomáše Čvančary na bundesligový gól je minulostí. Třiadvacetiletý útočník v předehrávce 11. kola skóroval a nasměroval Mönchengladbach k výhře 4:0 nad Wolfsburgem. V dresu hostů se dostal na trávník ve druhém poločase střídající Václav Černý.

Čvančara, jenž se překvapivě nevešel do nominace české reprezentace pro blížící se závěrečné dvě střetnutí kvalifikace o mistrovství Evropy, ukončil střelecký půst v 16. minutě utkání. Bývalý sparťanský forvard se na malém vápně dostal mezi pěticí soupeřů k míči po centru Francka Honorata a střelou bez přípravy otevřel skóre.

Třiadvacetiletý rodák z Neratovic se trefil poprvé od 17. září a připsal si čtvrtou bundesligovou branku. "V posledních zápasech, když jsem šel na hřiště z lavičky, jsem předváděl dobré výkony. Tentokrát jsem dostal šanci od začátku a mám velkou radost z výkonu i gólu," řekl Čvančara, který měl svalové problémy a nebyl v základní sestavě v minulých třech soutěžních zápasech.

"Tomáš v posledních týdnech velmi dobře trénoval a udělal výrazné pokroky. Nesmíme zapomínat na to, že je to ještě mladý hráč, který přišel z české ligy," uvedl trenér Gerardo Seoane.

Na Čvančarův zásah navázal ještě do přestávky po nevydařené rozehrávce brankáře Koena Casteelse záložník Rocco Reitz. Po pauze zvýšili náskok střelami z hranice velkého vápna Honorat a Alassane Pléa. Čvančara šel z trávníku za rozhodnutého stavu v 77. minutě.

Mönchengladbach se díky třetí výhře v sezoně na svého pátečního soupeře bodově dotáhl a vystřídal ho o skóre na devátém místě v tabulce. Wolfsburg, jehož trenér Niko Kovač poslal na trávník Černého v 67. minutě, získal z posledních pěti zápasů jen bod.

Německá fotbalová liga – 11. kolo:

Mönchengladbach  Wolfsburg 4:0 (16. Čvančara, 42. Reitz, 64. Honorat, 71. Pléa).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články