Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtvrtý zápas, čtvrtá výhra. Sparta si v přípravě poradila také s maďarským Vidi

V přípravě jsou zatím stoprocentní. Fotbalisté Sparty vyhráli i čtvrté utkání během zimní pauzy, tentokrát to odnesl maďarský Vidi Székesfehérvár. Pražané celek, který na podzim hrál Evropskou ligu, porazili 3:1. O góly českého celku se postarali Alexandru Chipciu, Guélor Kanga a Srdjan Plavšič.

Guélor Kanga se spoluhráči ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Pražané, kteří do utkání nasadili hned 22 hráčů, byli téměř v celém utkání lepším celkem a projevilo se to také na skóre.

"Jsem spokojený s výsledkem i s určitými pasážemi hry, protože jsme přece jen na konci čtrnáctidenního bloku a na hráčích je patrná únava. Proto jsme tým rozdělili na dvě poloviny a myslím, že to byl dobrý krok," uvedl trenér Zdeněk Ščasný. "Székesfehérvár hrál Evropskou ligu a nastoupil v nejsilnějším složení, takže je to pro nás důležitý ukazatel," dodal.

První jejich radost přišla už v 6. minutě. Benjamin Tetteh si u postranní čáry narazil pěkně míč s Martinem Haškem a poslal před branku skákavý centr. Alexandru Chipciu byl sice v horší pozici než obránce, ale šikovně se před něj natlačil a poslal míč k tyči.

Trefa Chipcia:

Druhý gól Sparty přišel chvíli před změnou stran. Na středu hřiště se míč dostal ke Guéloru Kangovi, jenž dostal spoustu prostoru a znovu ukázal, že jeho dalekonosné pokusy patří k nejobávanějším v lize. Osmadvacetiletý záložník z dobrých 20 metrů trefil přesně.

Trefa Kangy:

Po změně stran kouč Zdeněk Ščasný proměnil téměř celou jedenáctku. Jen v bráně zůstal Milan Heča a na hrotu Václav Drchal, jelikož útočníci se střídali po půlhodině.

Maďarský tým snížil v 52. minutě, kdy ve vápně fauloval Michal Sáček a za hosty snížil Huszti. Pražané inkasovali teprve podruhé v přípravě.

Jinak však Sparta svého soupeře do větších šancí nepouštěla a zůstávala aktivnějším týmem. Na konečných a zasloužených 3:1 tak nakonec uzavřel po centru Nicolae Stancia Srdjan Plavšič, který celou akci rozjel pohledným průnikem.

Pražané, kteří jsou v současnosti na soustředění ve španělské Marbelle, si tak připsali během přípravy čtvrtou výhru, když navázali na triumfy 3:1 nad Českými Budějovicemi, 2:0 nad Chotěbuzí a 5:0 nad Vltavínem. "Nesmíme to přeceňovat, ale mužstvo zvládlo všechny zápasy v přípravě a to je vždycky příjemné," prohlásil Ščasný.

V dalším utkání je ve Španělsku v sobotu čeká Dynamo Kyjev.

Trefa Plavšiče:

Vidi Székesfehérvár - Sparta Praha 1:3 (0:2)

Branky: 52. Huszti - 6. Chipciu, 39. Kanga, 83. Plavšić

Vidi: Kováscik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, A. Hadžič, Elek (55. E. Hadžič) – Milanov, Huszti – Hodžič.

Sparta: 1. poločas: Heča – Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek – Hložek, Frýdek, Hašek, Kanga, Chipciu – Tetteh (30. Drchal).

2. poločas: Heča – Wiesner, Radakovič, Červak, Čivič – Karlsson, Stanciu, Vácha, Sáček, Plavšič, – Drchal (61. Pulkrab).

Zdroj
AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články