Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ČT: Zůstanu trenérem Sparty, potvrdil Holoubek

Praha – Ani Jindřich Trpišovský, ani Pavel Vrba, natož někdo jiný. Dočasný trenér fotbalistů Sparty David Holoubek bude ve své práci pokračovat na Letné i na jaře. "Řeší se jen model, jakým to uděláme," uvedl Holoubek v rozhovoru pro Českou televizi. Naráží tím na fakt, že potřebnou profesionální trenérskou licenci získá až v květnu. Do té doby by A-tým mohl formálně vést Zdeněk Svoboda, jako tomu bylo třeba na San Siru v posledním utkání základní skupiny Evropské ligy proti Interu Milán. "Máme nejvyšší cíle. Jsme Sparta a jdeme do toho," upozornil Holoubek směrem k boji o titul.

"Já v tom jasno mám. Zůstanu trenérem, řeší se model, jakým způsobem to uděláme, abych mohl vést Spartu. Doufám jen, že se to v dohledné době fanoušci dozvědí," řekl Holoubek, který aktuálně studuje licenci.

"Jednou měsíčně jsem čtyři dny mimo klub, chodím do školy, kde se 'učíme' fotbal. V květnu bych měl dělat závěrečné zkoušky, dostat diplom profesionálního trenéra a v tu chvíli mi už nic nebrání," dodal Holoubek, který si premiéru v roli hlavního kouče odbyl v nejprestižnějším duelu sparťanského podzimu. A zvládl ji na výbornou. Sparta díky dvěma gólům Václava Kadlece porazila Inter Milán 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Holoubek: Snad se ty dva měsíce přenesou do jara

"Bylo to hodně hektické, nebyl jsem moc doma, bylo moc práce. V tu dobu jsem ještě trénoval juniorku, pak už jsem se mohl věnovat jen A-mužstvu. Zvládli jsme to, udělali jsme kus dobré práce. Musím říct, že co se týká zranění, jsem moc šťastný za kluky, kteří to tam táhli v deseti lidech a pomohli Spartě," řekl Holoubek.

Ten je definitivně koučem Sparty až poté, co funkci odmítl trenér Liberce Jindřich Trpišovský. "Sešli jsme se. Je to můj kamarád, dokázal bych si s ním představit spolupráci, ale nevyšlo to, což mě mrzí," uvedl Holoubek. Adeptem na kouče byl i Pavel Vrba. "Neznám ho, ale otázka je, jestli by se mnou chtěl pracovat," pousmál se.

Slavící sparťané
zdroj: Reuters autor: Peter Cziborra

S novou rolí se ještě sžívá. "O všem hodně přemýšlím, vyhodnocuju, pracuju jako dopodsud u mládeže, to znamená maximálně. V tuhle chvíli je to hodně hektické. Poznává mě hodně lidí, všichni se chtějí fotit, učím se s tím pracovat. Je to všechno na mně, peru se s tím a doufám, že to půjde," prohlásil Holoubek.

Vítězství proti Interu položilo základy k úspěšné sparťanské jízdě základní skupinou Evropské ligy, kterou Letenští zakončili na prvním místě. "Teď bychom nechtěli cestovat do východních zemí," řekl Holoubek. Přání se mu ale nesplní. Ve vyřazovací fázi EL pojede Sparta v únoru do Ruska, zahraje si proti nepříjemnému Rostovu nad Donem.

V české lize si Holoubkova Sparta už vede o něco hůře. "Rozdělil bych to na dvě etapy, a to je liga, kde se nám nedaří, ztrácíme na Plzeň čtyři, resp. sedm bodů. Druhá je Evropská liga, kde jsme vyhráli skupinu, porazili jsme těžké soupeře, za což jsme moc rádi, a hlavně za fanoušky. Na jaře jsme zpátky," uvedl šestatřicetiletý kouč.

Věří, že marodka už za pár měsíců bude prázdná. "Zdraví hráči budou určitě, za to ručím. Teď to bylo nestandardní, dva a půl měsíce jsme to táhli v omezeném počtu. Bylo to složité, o to víc chci vyzdvihnout charakter hráčů. I výsledky jsou nad očekáváním," řekl Holoubek.

Myslí si, že na jaře zasáhne do bojů o titul i Tomáš Rosický. "Doufám a přeju si strašně, že bych ho já jako trenér poslal na hřiště. Já i Tomáš pro to uděláme maximum. V tuto chvíli je v posilovně, připravuje se na jarní část sezony," uvedl Holoubek.

Na Letné už začali i s posilováním týmu. Jako prvního v zimě přivedli Néstora Albiacha z pražské Dukly. "Určitě nám zkvalitní kádr. To je hodně důležité. Chceme, aby nám dával góly a zkvalitni ofenzivní část," řekl kouč a vyhlíží další posily. "Řešíme to, bavíme se, nějací hráči jsou v hledáčku, ale nechci odkrývat karty. Chceme konkurenci v týmu, aby hráči v tréninku pracovali na sto a více procent. Konkurence je důležitá ve všech evropských velkoklubech," podotkl Holoubek, který má u akvizic poradní hlas.

Do jara si dává pro sebe i tým nejvyšší cíle. "Ty máme nejvyšší. Vím, že to je hodně smělé, ale musíme to mít směrem k tomu, abychom se posunuli. Chceme to zvládnout, vím že to bude strašně těžké. Očekávám velký tlak, ale jsme Sparta a jdeme do toho. Přál bych si, abychom měli neustále takovou podporu, protože to je strašně důležité a Spartu to dělá silnou," hovořil Holoubek směrem k útoku na čelo tabulky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy