Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

ČT: Manažer Příbrami Rogoz půjde před soud kvůli ovlivnění utkání

Praha - Případ údajné korupce ve fotbalu půjde před soud, jehož jednání začne 17. prosince. Z pokusu o uplácení s cílem ovlivnit výsledek zápasu byl obžalován manažer FK Příbram Roman Rogoz. Hrozí mu až dva roky vězení nebo peněžitý trest. Informaci přinesla jako první Česká televize.

Roman Rogoz (uprostřed)
zdroj: ČTK autor: David Veis

"Pokud to řízení nebude neveřejné, někdo z Disciplinární komise se toho hlavního líčení zúčastní. Předpokládám, že tam načerpá informace, které povedou k dalšímu rozhodnutí v této věci. Například k zahájení disciplinárního řízení vůči dané osobě," řekl předseda Disciplinární komise FAČR Richard Baček.

Podle policie nabídl Rogoz letos v dubnu jednomu ze soupeřících hráčů 50 tisíc korun za ovlivnění zápasu nejvyšší fotbalové ligy. Právě v dubnu obvinil Příbram z pokusu o ovlivnění fotbalisty Českých Budějovic šéf Dynama Karel Poborský. Později to popřel a uvedl, že neměl na mysli nikoho konkrétního. Příbram v Českých Budějovicích vyhrála v záchranářském souboji 1:0 gólem ze sporné penalty.

Prezident příbramského fotbalového klubu Jaroslav Starka v červenci uvedl, že Rogoz, který dřívě působil v budějovickém Dynamu, je vyšetřován kvůli korupci. Kontaktovaným hráčem měl být fotbalista Českých Budějovic Michal Klesa. Disciplinární komise FAČR případ předala policii.

U Rogoze v souvislosti s vyšetřováním měla v létě proběhnout i domovní prohlídka. Rogoz však tuto informaci nepotvrdil. Jméno Rogoze bylo loni na podzim spojováno také s korupční kauzou, kterou rozpoutal šéf Sparty Daniel Křetínský. Žádné podezření však tehdy nebylo konkretizováno.

Zdroj
ČT24, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články