Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Coufal míří za Součkem na Ostrovy. Za 160 milionů ho koupí West Ham

Porážka od Midtjyllandu v odvetě 4. předkola Ligy mistrů bude téměř jistě posledním zápasem Vladimíra Coufala v dresu Slavie. Obránce sešívaných míří do anglického West Hamu, a pokud ve čtvrtek projde zdravotní prohlídkou, "kladiváři" za něj do Prahy pošlou 6 milionů eur (cca 162,5 milionu korun).

Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Coufal ve West Hamu doplní dalšího bývalého hráče Slavie a českého reprezentanta záložníka Tomáše Součka, který přišel do klubu hrajícího Premier League v zimě. V týmu "Kladivářů" nejprve na jaře hostoval a v létě pak do londýnského celku přestoupil. Souček stál West Ham přes půl miliardy korun a stal se v tomto ohledu rekordmanem české ligy.

"Poděkoval jsem obrovskému bojovníkovi a srdcaři Vladimíru Coufalovi za jeho skvělé působení ve Slavii. Na základě uzavřené smlouvy přestupuje do WHU. Podmínkou přestupu je zdravotní prohlídka zítra v Londýně. Cena transferu je 6 milionů eur. Vláďo, ať se ti v Premier League daří," uvedl Tvrdík na Twitteru poté, co Slavia prohrála v odvetě 4. předkola Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu 1:4 a do skupiny nepostoupila.

Coufal přišel do Slavie předloni v létě z Liberce a stal se jednou z opor vršovického týmu. Osmadvacetiletý krajní bek získal s Pražany v uplynulých sezonách dva české tituly a loni si s nimi zahrál skupinu Ligy mistrů. V létě s vršovickým klubem prodloužil smlouvu do roku 2024, ale nyní Eden opouští.

"Vláďovi to strašně přeju, vydřel si to. Spousta lidí o něm pochybovala, zaslouží si to. Pro mě se jedná o odchod klíčového hráče, musíme ho ale zkrátka nějak nahradit. Hrál skoro všechno, byl skvělý a je to pro nás velká ztráta, podobná jako Tomáš Souček. Těžko mu ale v odchodu bránit. My teď nutně potřebujeme posily, pokud chceme naplnit ambice, které tým má," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Midtjylland - Slavia Praha
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články