Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cítím hořkost. Oba sparťanské góly byly neregulérní, soptil hradecký trenér Koubek

Negativní emoce z něj po utkání na Letné sršely. Podle trenéra fotbalistů Hradce Králové Miroslava Koubka totiž byly obě branky Sparty, díky kterým navzdory oslabení porazila jeho tým 2:1, neregulérní. Těžce nacházel pochopení zejména pro druhý inkasovaný gól, jemuž podle dostupných záběrů předcházel ofsajd střelce Jana Kuchty po pravděpodobné teči Ladislava Krejčího mladšího. Reprezentační útočník s tím nesouhlasil.

Trenér hradeckých fotbalistů Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Hostující tým poslal do vedení ve 13. minutě Filip Kubala. Od 29. minuty dohrávali domácí bez vyloučeného útočníka Tomáše Čvančary, přesto v rozmezí 52. až 57. minuty otočili nepříznivý výsledek. Nejprve se trefil Asger Sörensen a po něm Kuchta. V 72. minutě uviděl červenou kartu i záložník Východočechů Vojtěch Smrž.

"Obě branky Sparty byly neregulérní. První je situace, na kterou si na Letné stěžoval už pan Vrba (trenér Ostravy). Šlo o obrácený roh, žádný roh nebyl. A druhý gól padl z ofsajdu," řekl Koubek.

Kuchtovu trefu hlavní sudí Lukáš Nehasil dlouho konzultoval s videorozhodčím Václavem Štěrbou, nakonec však svůj původní verdikt nezměnil. "Všichni to vidí a VAR ne, tomu nerozumím. To je pro mě nepochopitelné. VAR je technická pomůcka a ovládají ho lidé. Ten člověk se zmýlil. Mě tohle téma unavuje. Selský rozum to vidí a školení lidé ne. Nechtěl jsem takový být, ale hořkost prostě cítím," prohlásil jednasedmdesátiletý kouč, který v minulosti ve Spartě hrál a dělal tam asistenta.

Kuchta: Za mě regulérní gól

Podle Kuchty platila jeho premiérová ligová branka za Spartu správně. "Viděl jsem tu situaci tak, že Láďa Krejčí míč netečoval. Maximálně to před ním nebo po něm tečoval (hráč Hradce Štěpán) Harazim. Situace byla sporná, za mě ale regulérní gól, proto platil a proto jsme vyhráli," konstatoval pětadvacetiletý útočník.

Jan Kuchta
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Koubek na druhou stranu uznal, že Východočeši si mohli za prohru sami. "Hlavní příčina porážky je, že jsme nedali spoustu gólových šancí. To si na Letné nikdo nevytvořil, kluky musím pochválit. Dvojice Vašulín - Kubala mohla dát čtyři pět branek, ještě Smrž měl obrovskou šanci. Tam je příčina (prohry)," dodal někdejší trenér Plzně, Mladé Boleslavi, Ostravy, Slavie nebo Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články