Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Cipro po další prohře u fotbalistů Budějovic skončil

České Budějovice - Od fotbalistů Českých Budějovic byl dnes odvolán trenér František Cipro. Pod jeho vedením Dynamo v úvodních šesti kolech první ligy pětkrát prohrálo a po sobotní porážce 1:3 v Brně kleslo na poslední místo v tabulce. Mužstvo dočasně převzal asistent Jiří Lerch, klub bude v reprezentační pauze hledat nového trenéra. Hlavním kandidátem na uvolněnou pozici je Miroslav Soukup, který před dvěma týdny skončil ve Slovácku.

Vedení klubu dlouho jednalo o tom, jak současnou situaci řešit, než se rozhodlo odvolat Cipra. "Vzalo v potaz, že v součtu s minulou sezonou se z posledních deseti utkání osmkrát prohrálo. Ani ta hra není taková, jak by si vedení představovalo," podotkl mluvčí Dynama Radim Šupka.

Nevyloučil ani hráčské změny. "To bude následovat, až přijde nový trenér. Nějaké změny do konce přestupního termínu nastanou," dodal. Jihočeši vyhráli naposledy v prvním ligovém kole nad Olomoucí (1:0), pak následovalo pět porážek.

Pětašedesátiletý Cipro, který Jihočechy vedl během své kariéry jako hlavní kouč už třikrát, byl naposledy k týmu povolán přesně před rokem. Ve funkci tehdy vystřídal současného generálního manažera Jiřího Kotrbu.

Cipro je třetím odvolaným trenérem v tomto ročníku nejvyšší soutěže. Před ním stejný osud potkal právě Soukupa ve Slovácku a ke změně v minulém týdnu sáhla také Příbram. Tam vystřídal Davida Vavrušku slovenský kouč Karol Marko.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Cipro končí v Budějovicích
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články