Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chyběl rukopis a koncepce. Chtěli jsme vidět progres, ale nepřišel, řekl o konci Ščasného Čupr

V zimě ho podrželi s tím, že čekají výkonnostní i herní progres. To však ze strany Sparty nepřišlo. Vedení letenských se tak po výprasku 0:3 v semifinále poháru od Slavie rozhodlo kouče Zdeňka Ščasného odvolat. "Poslední zápasy nebyly dobré, mužstvu jednoznačně chyběl rukopis a koncepce," vysvětlil generální ředitel Pražanů František Čupr.

Zděnek Ščasný
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta po nevydařeném podzimu sice vstoupila do jarní části ligy sérií šesti vítězství, z posledních čtyř kol ale vyhrála jediné a naposledy v neděli doma nečekaně prohrála 1:3 s předposlední Karvinou. Ve středu navíc Letenští podlehli 0:3 v pohárovém derby Slavii.

"Jako vedení jsme diskutovali dlouho do noci a řešili situaci z hlediska výkonu, herního pojetí i mentálního nastavení týmu," řekl Čupr v rozhovoru pro klubovou televizi. "Rozhodli jsme se Zdeňka Ščasného s okamžitou platností odvolat. Rozhodnutí se samozřejmě váže na stávající výsledky," dodal.

Spartě v tabulce patří třetí místo, ale s propastnou ztrátou 15 bodů na první Slavii a 11 bodů na druhou Plzeň. "Na začátku jara jsme si řekli, že chceme vidět jasný progres, že mančaft jde nahoru, že máme styl, že hrajeme koncepčně a smysluplně. Což se nám bohužel nejeví a nejevilo," přidal Čupr.

"Samozřejmě jsme odehráli několik dobrých zápasů. Třeba vynikající výsledek s Plzní nebo se nám obecně na začátku jara dařilo otáčet zápasy, za což Zdeňkovi děkuji. Ale poslední zápasy nebyly dobré, mužstvu jednoznačně chyběl rukopis a koncepce," prohlásil letenský funkcionář.

Vedení Sparty teď bude hledat nového trenéra, ale možností je i setrvání Michala Horňáka ve funkci až do konce nadstavby o titul. "Máme plán B, řešíme možné trenéry a uvidíme, jestli se dohodneme. Třeba přivedeme trenéra ještě během nadstavby, nebo to necháme až pro další sezonu. V takovém případě by tým (do konce nadstavby) vedl Michal Horňák," uvedl Čupr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články