Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chtěli jsme asi moc, proto se nám nic nedařilo, tvrdí slávista Bořil

Hodně zklamaný byl po porážce fotbalistů Slavie v Plzni obránce Jan Bořil. Přiznal, že jeho tým byl ve všem horší a nepracoval tak, jak by měl. Reprezentační bek však věří, že porážka 0:2 s pražským celkem nijak nezamává. "Plzeň hrála dobře, my špatně," konstatoval po zápase.

Jan Bořil a Joel Kayamba
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Hráli jsme dneska špatně. Byli jsme všude druzí, nešla nám přihrávka, nevytvořili jsme si žádné vyložené šance. Byli jsme zbrklí, asi i nervózní. Chtěli jsme asi moc, a proto se nám vůbec nic nedařilo. Žádný centr, žádná šance," popisoval Bořil novinářům.    

"Celý tým dnes nepracoval, jak by měl. Chtěli jsme tu urvat tři body, ale s takovým výkonem jsme tu nemohli vyhrát. Nepodali jsme náš standard," doplnil osmadvacetiletý zadák.    

Plzeň šla do vedení ve 45. minutě po gólu Tomáše Chorého. Asistent sudí sice nejprve chybně odmával ofsajd, ale videorozhodčí odhalil, že branka byla regulérní.    

"Byl to zápas prvního s druhým, nikdo nechtěl udělat chybu. Bylo to o prvním gólu, který dala Plzeň po naší chybě. Já tam neviděl žádný ofsajd, takže jsem tušil, že ofsajd nebude. Chorý určitě nebyl v ofsajdu a u náběhu Limby (Limberského) jsem si také nemyslel, že byl ofsajd. Takže jsem věděl, že gól bude," podotkl Bořil.   

Po přestávce Slavia na chvíli soupeře zatlačila, ale gól nedala a naopak v 82. minutě přidal plzeňskou pojistku Jean-David Beauguel. "Na pár minut jsme na ně vlétli, dali jsme i gól, ale z ofsajdu. Potom už jsme jako v prvním poločase neměli žádné přihrávky směrem do vápna, centry, prostě toho bylo málo," uvedl Bořil.    

Slavia mohla snít o devítibodovém náskoku na prvním místě ligy před Plzní, po porážce jsou z náskoku už jen o tři body. "Prostě jsme hráli špatně, takové zápasy jsou. Jsme si toho vědomi. Trenér nám k tomu určitě něco bude chtít říct, už i řekl. Ukážeme si na videu chyby, které jsme udělali, a pojedeme dál. Jsou ještě další zápasy a určitě do nich nepůjdeme s tím, že se budeme bát Plzně nebo někoho dalšího. Jednou jsme zaváhali, je to o tři body, pořád jsme první. Stalo se," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články