Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chorý zůstává v Olomouci, Graiciar je těsně před přestupem do Fiorentiny

Olomouc/Liberec - Účastník nedávného mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let Tomáš Chorý prodloužil smlouvu se Sigmou Olomouc. Dvaadvacetiletý útočník se hanáckému klubu upsal do 30. června 2019. Na severu Čech hlásí také novinky. Liberci by měl sice ještě rok zůstat Martin Graciar, ale pokud projde zdravotní prohlídkou, bude už nově patřit Fiorentině.

Útočník české devatenáctky Martin Graiciar se raduje z gólu v síti Portugalska
zdroj: fotbal.cz autor: Štěpán Černý

Vytáhlý hrotový útočník byl v letní pauze spojován se zájmem předních českých klubů a mluvilo se o jeho možném odchodu do Slavie. Nakonec se ale autor 16 druholigových gólů Sigmy v uplynulé sezoně rozhodl pro prodloužení kontraktu na Hané a zřejmě tím na nějaký čas utišil přestupové spekulace.

"Nebyla to lehká jednání, protože o něj projevil v té finální fázi zájem jeden velmi ambiciózní český klub. Jsme rádi, že Tomáš upřednostnil působení v SK Sigma Olomouc," řekl sportovní manažer Ladislav Minář. Už dříve Olomouc prodloužila smlouvy s Michalem Vepřekem, Urošem Radakovičem a Jakubem Plškem.

Liberec se zase dohodl na případném přestupu Martina Graiciara do ACF Fiorentina. Čeká ho už jen na zdravotní prohlídka, kterou Graciar absolvuje po skončení reprezentačních povinností na mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Gruzii. Součástí dohody je, že Graiciar zůstane ještě rok ve Slovanu.

Ze tří zápasů základní skupiny Eura U19 nastoupil Grajciar jednou v základní sestavě a vstřelil jediný český gól při prohře 1:2 s Portugalskem. Ve zbylých dvou utkáních přišel na trávník až v závěru jako střídající hráč.

Výkonem proti Portugalcům patrně zaujal pozorovatele Fiorentiny. Osmý tým uplynulé sezony italské ligy si s Libercem vloni na podzim zahrál v základní skupině Evropské ligy, tehdy ale Graiciar ještě působil v Plzni.

Graiciar přišel do Liberce letos v lednu z Plzně. Za Slovan odehrál na jaře šest zápasů v lize a jeden v domácím poháru. Gól nedal, ale připsal si tři asistence. V Plzni hrával za výběry do 19 a 21 let, v minulosti absolvoval stáž v londýnském Arsenalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články