Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Chorý dal vítězný gól Plzně a slavil ho hned dvakrát

Jeden gól, dvě oslavy. Plzeňský fotbalista Tomáš Chorý dal v nejsledovanějším zápase 21. kola ligy Slavii úvodní gól, ale pomezní rozhodčí zvedl praporek na znamení ofsajdu, až video následně gól potvrdilo, a vysoký útočník mohl slavit podruhé už naplno.

Tomáš Chorý
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Byla to taková dvojitá radost. Už jsem slavil, pak sudí zapískal, tak jsem si říkal, že to snad není možné. Když to sudí přece jen uznal, mohl jsem slavit podruhé. Když jsem viděl, jak ke mně kluci běží, tak to byl krásný moment," popisoval Chorý situaci, při které mu snadný gól do prázdné branky připravil David Limberský.    

Oba týmy se shodly, že to byl klíčový moment utkání, jelikož se Plzeň dostala před poločasem do vedení, a to už nepustila. V úvodu druhé půle sice Slavia dala gól, ale tentokrát video naopak ofsajd potvrdilo. "Stál jsem blízko, tak jsem tušil, že Souček bude v ofsajdu. Věřil jsem, že tam byl, a nakonec se to potvrdilo," uvedl Chorý.    

Ten překvapivě vyběhl v základní sestavě, když tentokráte dostal přednost před zimní posilou Jeanem-Davidem Beauguelem. "Byl jsem rád, že jsem dostal šanci. Šel jsem tam s tím, že nechám na hřišti všechno. Trenér měl taktiku, jak rozložit síly. Po čtvrtečním zápase Evropské ligy s Dinamem Záhřeb bylo těžké zregenerovat. Jsem rád, jak jsme to zvládli," řekl čtyřiadvacetiletý útočník.    

"Věřím, že jsem šanci využil dobře. Ale my tu všichni táhneme za jeden provaz a máme společný cíl, ať už hraje kdokoli. Neřešíme, kdo je první, druhý nebo třetí útočník. Jsem rád, že Jean-David dal taky gól a definitivně to rozhodl. Byla to od kluků výborná akce," ocenil svého konkurenta.    

Ta výhra vrátila Plzeň do boje o titul. Kdyby Viktoria zápas nezvládla, ztrácela by na Slavii už devět bodů, teď jsou to body jen tři. "Věděli jsme, co chceme hrát, a šli jsme si za tím. Rozhodovala mentalita a hvězda tentokrát svítila nad naším stadionem. Uděláme všechno pro to, abychom se na Slavii dotáhli. Myslím si, že to bude vyrovnané do posledních dvou tří zápasů sezony," míní Chorý.    

Zápas nedohrál poté, co v 58. minutě zůstal dlouho ležet na trávníku a musel být ošetřován. "V první půli jsem dostal úder do hlavy. O poločase se mi začala točit hlava. Chtěl jsem to ještě zkusit, protože tyhle velké zápasy miluju. Když už to nešlo, tak jsem se raději nechal vystřídat, protože hlava není žádná sranda a nechtěl jsem tým oslabovat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články