Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea čeká nevyzpytatelná odveta, Ronaldo chce překonat Messiho rekord

Praha - Nevyzpytatelnou úlohu před sebou mají v utkání proti Galatasarayi fotbalisté Chelsea. V osmifinálové odvetě, jejíž první utkání skončilo remízou 1:1, se postaví proti týmu, který dokázal vyřadit Juventus a v jehož kádru je navíc legenda Blues Didier Drogba. Naopak Real Madrid čeká po úvodní výhře na hřišti Schalke 6:1 zápas, který by měl být už jen formalitou.

Sport
zdroj: ČT4

Tým českého brankáře Petra Čecha však nečeká nic snadného, protože v Istanbulu remizoval s Galatasarayem 1:1. "Výsledek z prvního utkání dělá odvetu otevřenou. Pokud by dal soupeř gól, rázem by byli na koni. To nesmíme dopustit," řekl Čech. "Musíme dobře bránit a pokusit se, abychom ty góly dávali my a měli zápas od začátku pod kontrolou," dodal.

Český reprezentant doufá, že se na týmu nijak nepodepíše sobotní prohra 0:1 s Aston Villou, po které Chelsea přišla o čtrnáctizápasovou sérii neporazitelnosti v anglické lize. "Hrajeme doma a musíme toho využít k postupu. Věřím, že to dokážeme a zvedneme si náladu po posledním nevydařeném zápase v lize," prohlásil Čech.

V úterý se opět postaví proti bývalému spoluhráči Didieru Drogbovi, který po předloňském odchodu z Chelsea poprvé nastoupí na Stamford Bridge, kde strávil osm let. S klubem mimo jiné vyhrál Ligu mistrů a třikrát Premier League. "Pro fanoušky, stejně jako pro Didiera, to bude mít hodně zvláštní příchuť. Jsem přesvědčen, že se mu dostane krásného přijetí, protože ho tady všichni měli rádi," uvedl Čech. "Těším se a troufám si tvrdit, že mě čeká příjemné přivítání, protože s fanoušky Chelsea mám skvělý vztah. Nicméně i tak doufám, že postoupí Galatasaray," řekl Drogba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Galatasaray Instanbul - Chelsea

V souboji Realu s Schalke je po prvním zápase o postupujícím prakticky rozhodnuto, německý celek tak bude v Madridu hrát o svou čest. A má co napravovat, protože prohra 1:6 byla pro klub největší porážkou v evropských pohárech v historii. "V zázraky nevěřím, ale chceme se důstojně rozloučit a odehrát slušný zápas. Je to otázka cti," řekl ředitel Schalke Clemens Tönnies. "Real nás v prvním zápase nachytal, ale teď už není jediný důvod, abychom se jich nějak extra báli," dodal.

Real se po úvodní vysoké výhře spíš než na Schalke soustředí na důležitý nedělní ligový souboj s Barcelonou. Trenér Carlo Ancelotti proto velmi pravděpodobně nechá v úterý většinu hvězd odpočívat, podle španělských médií by však měl nastoupit Cristiano Ronaldo. Portugalská hvězda, která přispěla k předchozí výhře nad Schalke dvěma zásahy, v dosavadním průběhu Ligy mistrů nastřílela jedenáct branek a útočí na rekordních 14 gólů barcelonského Lionela Messiho ze sezony 2011/12.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Schalke - Real Madrid
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články