Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Chci mít pro úvod jarní části víc rozehraných fotbalistů, tvrdí trenér Vrba

Vypadá to, že se mu podařilo vrátit Spartě tvář. Trenér Pavel Vrba restartoval letenský tým a není divu, že mu vedení fotbalového celku z pražské Letné nabídlo prodloužení smlouvy do konce června příštího roku, což osmapadesátiletý kouč v pondělí stvrdil podpisem. Nyní chystá celek na jarní boje, které povede na třech frontách.

Vrba přišel do Sparty loni v únoru a uzavřel kontrakt na rok a půl. Teď jej prodloužil. "Jsem rád, že mi to nabídli. Dokonce jsem chtěl ještě chvíli počkat, až uvidíme, jak se rozjede soutěž. Sparta se rozhodla tak, že to uzavřela půl roku dopředu. Domluvili jsme se a to je všechno," řekl Vrba po prvním přípravném zápase, v němž jeho tým porazil v tréninkovém centru na Strahově druholigovou Chrudim 5:0.

Trenér, který vedl i národní tým, tvrdí, že je to pro něho spíš závazek než jistota. "Přišel jsem do Sparty s tím, že chci být úspěšný. To je pro mě podstatné, a ne to, jestli se někdo domlouvá dva měsíce nebo půl roku dopředu. Chci uhrát dobrý výsledek a chci, aby hlavně fanoušci a majitelé byli spokojení. Pak budeme spokojení i my, hráči a všichni kolem," uvedl rodák z Přerova, jehož svěřenci jsou po podzimní části první ligy třetí s tříbodovým odstupem na vedoucí Slavii.

Letenský celek čeká v únoru vedle jarní části tuzemské ligy i čtvrtfinále národního poháru na stadionu Slavie a play-off Evropské konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad. Tuto neděli odcestují na soustředění do Španělska.

"Sparta má ambice ve všech třech soutěžích. Tím, že máme takový těžký start, musíme počítat s tím, že na začátku bude zapojeno víc hráčů. Proto budou ve Španělsku víc rotovat jako tomu bude i na začátku jara. Chceme mít připraveno víc hráčů, abychom jarní část začali co nejlépe," prohlásil Vrba.

Zkušený kouč chce mít v úvodu jarní části sezony rozehraných víc fotbalistů, než bývá obvyklé. "Je to jiné než v minulosti, kdy jste hráli jednu soutěž a v závěru přípravy se soustředili třeba jen na třináct čtrnáct hráčů," vysvětlil svůj pohled na věc.

Trenér, jenž vedl také Plzeň, Žilinu, Machačkalu a naposledy i Ludogorec Razgrad přibral do týmu v úvodu zimní přípravy i čtyři mladíky z druholigového B-týmu obránce Martina Suchomela, záložníka Matěje Ryneše a útočníky Vojtěcha Patráka a Václava Sejka. Ti už nastoupili proti Chrudimi. Všem je od 19 do 21 let.

"Chtěli jsme jim dát v tomto bloku příležitost, protože si myslíme, že béčko má kvalitní mužstvo a hodně talentovaných hráčů. Taky hodně záleží na zdravotním stavu dvou hráčů (Caspera Höjera a Lukáše Juliše), kteří nejsou úplně fit. Je možné, že některý mladík s námi odjede (do Španělska). Uvidíme těsně před odjezdem," dodal Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články