Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Chci Boleslavi pomoci jako hráč. Nic jiného neřeším, hlásí uzdravený Matějovský

Ani dvě operace achilovky nepřiměly záložníka Marka Matějovského pomýšlet na konec kariéry, přestože je už rok mimo hru. Patnáctinásobný reprezentant už s Mladou Boleslaví znovu trénuje, dobu návratu na hřiště však zatím nedokáže odhadnout. Mužstvu chce ale aktivně pomoci v nelehké situaci, ambiciózní Středočeši jsou totiž po podzimu nečekaně na první nesestupové pozici.

Mladoboleslavský kapitán si loni v lednu přetrhl achilovku v přípravném utkání na Maltě a musel na operaci. Na konci dubna si při posilování na kole zranění obnovil a podstoupil další zákrok. V květnu ale prodloužil smlouvu o další sezonu.

"Pro mě to byl nesmírně náročný rok. Nikdy jsem tak dlouhou dobu bez fotbalu nezažil. Ale od začátku jsem měl hlavu nastavenou tak, že se chci zkusit vrátit a že budu makat na tom, abych ještě mohl naskočit. Myšlenky na konec hráčské kariéry mě nenapadaly," řekl klubovému webu Matějovský.

Návrat do soutěžních utkání ale nechce uspěchat. "Já i realizační tým cítíme, že ještě potřebuji víc potrénovat, abych byl plnohodnotným členem týmu. A potřebuji hlavně dohnat práci s míčem a celkově s týmem, protože jsem byl dlouho mimo," pokračoval.

"Od začátku zranění jsem si nedával žádné termíny k návratu a nebudu to dělat ani teď. Zatím mám dobrý pocit. Myslím, že vše jde dobrým směrem. Netlačím na to, abych byl připraven třeba o týden nebo dva dříve. Nedokážu odhadnout, kdy to bude," prohlásil Matějovský.

Záchranářské starosti

Mladá Boleslav má po podzimu devět bodů stejně jako Brno a Příbram, které jsou na prvních dvou sestupových pozicích. V této sezoně zamíří do druhé ligy přímo tři mužstva. Během podzimu vedení středočeského klubu odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům trenéra Jozefa Webera, jehož nahradil Karel Jarolím.

"Uplynulá léta jsme byli v Boleslavi zvyklí hrát v horní polovině tabulky. Když se nám teď nevede, je to překvapení a zároveň nepříjemná situace pro všechny. Pořád věřím, že tým má kvalitu a sílu, aby se ho přímý boj o záchranu do posledních mistrovských kol netýkal. Byl bych rád, kdybych k tomu mohl pomoct i na hřišti," konstatoval Matějovský.

Má radost, že po období individuálního tréninku je znovu součástí týmu. "Doufám, že ještě nějakou dobu vydržím. Spousta lidí se mě už ptala, jestli si dělám trenérskou licenci nebo jestli se chystám na nějakou pozici mimo hřiště. Nějaké oťukávání už proběhlo, ale v tuhle chvíli se soustředím, abych Boleslavi pomohl jako hráč. Nic jiného neřeším."

"Teprve až hráčskou kariéru ukončím, můžu přemýšlet, co bude dál. Dokud jsem hráč, chci se maximálně soustředit na tuhle roli," zakončil patnáctinásobný český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články