Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chceme udržet krok se Slavií a Plzní a čekat na svou šanci, řekl Pulkrab

Prvním hattrickem v lize pomohl útočník Matěj Pulkrab fotbalistům Sparty přejet Bohemians 5:1. Na zápas se svým bývalým týmem se naladil výhrou Maxe Verstappena v dramatické Velké ceně Abú Zabí formule 1, po němž se stal nizozemský jezdec poprvé mistrem světa. I on věří, že si nyní třetí Sparta může počkat na svou šanci a bojovat o titul.

Pulkrab a Hancko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Už dvě hodiny před zápasem mi bušilo srdce. Nabudilo mě to. Celý super den," řekl Pulkrab v rozhovoru pro klubovou televizi. "Užil jsem si to, nijak jsem ani nemyslel na to, že jsem v Bohemce hrál. Mám tam kamarády, ale dneska to nehrálo roli. V prvním poločase jsme hráli výborně, měli jsme odražené míče, převahu, pořád jsme ohrožovali jejich branku. A z toho vyústily ty góly," uvedl sparťanský odchovanec, který ve vršovickém celku dvakrát hostoval.

Čistý hattrick zaznamenal v rozmezí 15. až 42. minuty. Mezi střelce se zapsal ve třetím kole po sobě, celkově dal v probíhající sezoně nejvyšší soutěže sedm branek. Jestli je ale v nejlepší formě, netuší.

"To se těžko hodnotí. Jedno jaro v Liberci nebo jaro v Bohemce jsem se taky cítil výborně, téměř každý zápas jsem dával góly. Určitě si ale užívám, že to je konečně i na Spartě," prohlásil čtyřiadvacetiletý kanonýr.

Jeho výkon vyzdvihl i trenér Sparty Pavel Vrba. "Oceňuju spolupráci našich hráčů s ním. Situace, které mu vytvořili, byly někdy trošku složitější a někdy hodně jednoduché. Pulky byl tam, kde měl být," konstatoval bývalý kouč Plzně nebo české reprezentace.

Do minulých ligových zápasů nastupoval Pulkrab z lavičky, v základní sestavě se ale objevil už ve čtvrtečním vítězném duelu (2:0) nad kodaňským Bröndby v Evropské lize, po němž Pražané vybojovali účast v úvodním vyřazovacím kole Evropské konferenční ligy.

"Necítil jsem se špatně. Asi to bylo vedením a tím, že jsme drželi míč. Až před střídáním (v 82. minutě) jsem cítil nohy. Terén byl náročný, tak už mě to pak dost unavilo," podotkl Pulkrab.

Sparta ze třetího místa dál ztrácí dva body na druhou Plzeň a pět bodů na mistrovskou Slavii. "Říkali jsme si, že soupeři zase vyhráli a my musíme bezpodmínečně taky získat tři body. Chceme s nimi držet krok a počkat si, až přijde naše šance," řekl Pulkrab.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články