Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Chceme titul, vyhlásil Hejda. Bílek z týmu cítí sílu, ale mrzí ho zdravotní komplikace

Po podzimu jsou v čele tabulky dva body před Slavií a na jaře by v tomto trendu rádi pokračovali. Fotbalisté Plzně mají cíl obhájit ligový titul a kouč Michal Bílek věří, že v kádru Vitkorie je na to dostatečná síla. Trápí ho však zdravotní komplikace několika svěřenců.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň vstupuje do jara s touhou obhájit titul

"Víme, že Sparta se Slavií posílily, ambice mají stejné jako my. Ale cítím z našeho týmu velkou sílu. Věříme si, že máme kvalitu na to, abychom zase zabojovali o titul. A uděláme to," řekl Bílek. "Samozřejmě vedeme ligu, takže to shrnu – chceme titul," doplnil kapitán Lukáš Hejda.

Západočeši ve čtyřech přípravných zápasech neprohráli. Doma porazili divizní Petřín Plzeň 3:1, na soustředění ve Španělsku remizovali s druholigovým německým Heidenheimem 1:1, s Ferencvárosem Budapešť 0:0 a porazili norské Molde 2:0.

"Jsme spokojení. Absolvovali jsme všechno, co jsme si předsevzali. Soustředění proběhlo také v pohodě. Maličko nás trápí zdravotní stav. Čtyři hráči jsou pořád mimo a nemůžeme s nimi počítat. Jsou to (Radim) Řezník, (Mohamed) Tijani, (Jan) Sýkora a (Jan) Kliment," přiblížil Bílek, jehož svěřenci začnou jaro v sobotu doma proti pátému Hradci Králové.

Plzeň v zimě posílil záložník Roman Květ z Bohemians 1905 a útočník Matěj Vydra jako volný hráč po konci smlouvy v anglickém Burnley. Třicetiletý reprezentant, který se vrací po operaci kolena, ale v přípravě neodehrál ani minutu.

"Matěj měl těžké zranění, osm měsíců je mimo. Nelze očekávat, že naskočí hned od začátku. Už na trénincích ukazuje kvalitu, je silný, rychlý, má dobré zakončení. V ofenzivě by nám měl hodně pomoci. Nehrál hrozně dlouho a možná bude trvat, než se dostane do optimální formy," upozornil Bílek.

Další ofenzivní hráč Nigerijec Rafiu Durosinmi do Viktorie zamířil z Karviné a brankář Adam Zadražil z jiného druholigového klubu Táborska rovněž na půlroční hostování s opcí. Plzeň také uplatnila opci na hostujícího beka Libora Holíka z Jablonce.

Naopak do Bohemians 1905 během zimní pauzy zapůjčila záložníka Aleše Čermáka a brankáře Martina Jedličku. Nigerijský útočník Fortune Bassey, jenž hostoval z Ferencvárose, byl přeřazen do plzeňského B-týmu.

"Po podzimní části jsme se rozhodli, že opci neuplatníme. Ferencvárosi jsme dali najevo, že u nás by tolik šancí nedostával a můžou si ho stáhnout zpátky. Fortune se momentálně bude připravovat s béčkem," uvedl sportovní ředitel Daniel Kolář.

Další zimní příchody ani odchody neočekává. "Musela by přijít nějaká opravdu zajímavá nabídka, abychom o tom uvažovali. Ale zatím žádná taková není," dodal bývalý reprezentační záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články