Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chceme skončit do třetího místa, zní z Olomouce

Hanáci se loni kvůli korupční aféře a devítibodovému odpočtu dlouho a těžko vyhýbali sestupovým bažinám. Jaro však Sigmě dopadlo pohádkově - impulsem byla zimní výměna trenéra, kterým se stal Petr Uličný. Ten pak dokonal svůj status olomoucké legendy, když klubu s 93letou historií vyhrál první trofej.

Nebýt bodového odpočtu, Hanáci by neskončili jedenáctí, ale dokonce šestí. Nový kouč Roman Pivarník na jaře přivedl do ligy Jihlavu, sám ovšem ví, že nahradit Petra Uličného nebude úplně jednoduché: "To mužstvo s Petrem Uličným bylo na jaře úspěšné, protože splnilo cíl, který mělo. Teď samozřejmě začínáme od nuly a budeme se na úspěchy snažit navázat," prohlásil.

Hned po svém příchodu však Pivarník Sigmě vyhrál trofej další - tentokrát Superpohár po výborném výkonu nad Libercem. Jedenáctka, která porazila mistra na jeho půdě 2:0, by pak měla být kostrou týmu, který chce bojovat o pohárová umístění. Sigma i přes velké zklamání, když kvůli korupčnímu trestu přišla o možnost hrát Evropskou ligu, neztrácí hlad a ambice.

Názory experta

Chris Boothroyd: "Petr Uličný na jaře obrátil olomouckou štěstěnu na svou stranu a vypadá to, že podobný vývoj by mohl čekat Sigmu i pod Pivarníkem, který Jihlavě vybojoval postup z 2. ligy. Výhra nad Libercem v Superpoháru by jim měla dodat spoustu sebevědomí."
Opora: Se Zdeňkem Zlámalem mezi třemi tyčemi to bude mít proti Sigmě jakýkoliv soupeř těžké.
Tip na umístění: 4.

"My se budeme chtít poprat o poháry znovu a teď máme o to víc prostoru se soustředit na ligu," domnívá se obránce Sigmy Škerle. Ve stejném duchu se vyjadřuje i předseda představenstva Josef Lébr: "Nebudeme se schovávat za nějaká alibi, cílem sezony je skončit do třetího místa, případně do čtvrtého místa, pokud bude pohárové," prohlásil Lébr.

Kouč Roman Pivarník jen konstatuje: "Mně i hráčům nezbývá než cíle, které byly stanoveny vedením, respektovat a snažit se je naplnit. Uvidíme, jak se bude tabulka vyvíjet, ale chceme do toho začít šlapat hned od prvního kola."

Přestupy

Příchody:
Michal Hubník (Legia Varšava, z hostování), Igor Golban (Lokomotiv Moskva, na hostování), Václav Vašíček (Znojmo ZH), Martin Doležal (Brno ZH).

Odchody:
Radim Kučera (konec kariéry), Adam Varadi, Václav Koutný (oba Senica NH), Martin Jirouš, Jakub Podaný (oba Sparta ZH), Michal Bárta (Ostrava NH).

Styl hry olomoucké Sigmy by měl zůstat stejný, tedy atraktivní a ofenzivní. V hráčském kádru k drastickým změnám nedošlo, Olomouc ale posílila o pět nových hráčů. Z hostování v Legii Varšava se vrátil Michal Hubník a rozšířil tak počet útočníků na sedm. Novou tváří je ruský stoper Igor Golban, který bude na Hané hostovat z Lokomotivu Moskva a měl by nahradit Radima Kučeru.

A tak se i přes úspěšný odraz do ligových bojů Pivarník nemíní omezovat pouze na osvědčenou jedenáctku. "Máme sedmnáct kvalitních hráčů, kteří jsou schopni bojovat o sestavu. Přetlak je hlavně v útoku. Hráči musejí vnitřně zvládat konkurenci. Pokud nebudou hrát, musejí vytvářet dobrými výkony na tréninku tlak na ty, kteří hrají," domnívá se trenér.

Přetlak v kádru vyřeší zřejmě odchody mladých hráčů na hostování do druholigového HFK Olomouc. "Pokud budeme uvažovat o uvolnění hráčů na hostování, bude HFK naše první možnost," doplnil místopředseda Sigmy Robert Runták.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc se chce v nové sezoně poprat o poháry
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články