Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chceme se porvat o poháry, zní z Olomouce před startem jara

Jednoznačný cíl deklarovali představitelé Sigmy Olomouc před začátkem jarní části ligového ročníku. Hanáci se chtějí umístit v elitní šestici a následně zabojovat ve skupině o titul o možnost hrát v evropských pohárech.

Tisková konference SK Sigma Olomouc
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Určitě se chceme o evropské poháry porvat ze skupiny o titul, kde jsou naše šance reálnější, než tam jít složitěji z prostřední skupiny," řekl sportovní ředitel Ladislav Minář. "Nebudu se za nic schovávat, mužstvo je na to připravené," doplnil trenér Václav Jílek.

Kádr Sigmy hned na začátku zimní přípravy opustil levý bek Ondřej Zmrzlý, jehož získala Slavia. Novými tvářemi v týmu jsou naopak Ebrima Singhateh a Jakub Elbel. První jmenovaný na Hanou zamířil na roční hostování ze Slavie a na podzim působil v kádru druholigové Vlašimi, Elbel do Sigmy přestoupil z nedalekého Prostějova.

"Odchodem Zmrzlého jsme ztratili nejlepšího hráče v lize na tomto postu. Šanci více se ukázat dostane Sláma a později i Elbel, který potřebuje čas," uvedl Jílek, který počítá i s větším zapojením hráčů z druholigového béčka – například Štěpánem Langerem, Janem Fialou či Mosesem Emmanuelem.

Za novou tvář lze do jisté míry považovat i útočníka Antonína Růska, který naposledy hrál zápas 18. března loňského roku a chystá se po zranění na návrat. "Je na 90 procentech a věřím, že brzy bude plnohodnotným členem kádru," prohlásil Jílek.

Jílek: Z mužstva mám dobrý pocit

Hanáci do měsíční přípravy vměstnali dvě zahraniční soustředění a pro obě měl kouč slova chvály. Sigma ovládla i přípravný turnaj na Maltě.

"Jak na Maltě při Tipsport Cupu, tak později v Turecku jsme našli výborné podmínky. K úplné spokojenosti mi chyběly jen lepší výsledky ve finální fázi přípravy. Byl jsem zklamaný z generálky proti Vejle BK i ze zápasu proti Kroměříži. Výsledkově tam jsou rezervy, ale z mužstva mám dobrý pocit," zdůraznil Jílek.

V minulých dnech se v médiích vyrojily informace o možném prodeji klubu, který je stoprocentně ve vlastnictví akciové společnosti SK Sigma Olomouc. "Evidujeme, že se nějaká zahraniční společnost zajímá o vstup do našeho klubu. Ale žádná jednání neproběhla, já u žádného jednání nebyl, takže nic víc k tomu nelze říct," konstatoval Minář, který je zároveň místopředsedou představenstva.

Do jarní části ligy vstoupí Sigma, jež po podzimu figuruje na pátém místě, v sobotu na stadionu osmého Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články