Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chaluš neměl podle komise rozhodčích dohrát derby, Slovácko správně nekopalo penaltu

Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měl být liberecký obránce Matěj Chaluš v nedělním utkání osmého ligového kola v Jablonci ve 20. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Slovácko v závěru zápasu na Spartě naopak správně nezahrávalo pokutový kop po kontaktu domácího Lukáše Sadílka s Kim Sung-pinem. Komise uvedla, že nešlo o přestupek.

Matěj Chaluš z Liberce (vlevo) v souboji s Vachtangem Čanturišvilim z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Chaluš v podještědském derby (1:1) fauloval domácího Michala Černáka, ale sudí Ondřej Berka po nařízení přímého volného kopu hráče chybně nevyloučil. To kritizoval i jablonecký trenér Radoslav Látal na pozápasové tiskové konferenci. "Rozhodčí měl udělit druhou žlutou kartu a následně červenou pro hráče číslo 37 za zmaření slibně se rozvíjející akce soupeře," upozornila komise.

Za čistý naopak komise označila souboj sparťana Sadílka s Kim Sung-pinem v 83. minutě. Slovácko na Letné utrpělo debakl 0:5. "Hostující hráč svou nohou zavadil o nohu domácího hráče. Nejednalo se o přestupek," popsala komise, která podle nového manuálu od této sezony veřejně rozebírá vždy čtyři situace z kola, vybrané novináři.

Sudí Jan Všetečka si počínal správně i v případě hraničního souboje sparťana Tomáše Wiesnera s Merchasem Doskim v 10. minutě. "Rozhodčí správně nechal pokračovat ve hře, ke vstřelení branky došlo až za 39 vteřin, mezitím měla míč v držení obě družstva. V případě, že by se jednalo o zjevný přestupek, VAR (videorozhodčí) by nemohl intervenovat, protože nešlo o souvislou útočnou akci," vysvětlila komise.

Ta rovněž souhlasila s verdiktem arbitra Petra Hocka, který v duelu Zlín –⁠ Plzeň (1:7) udělil už v 7. minutě červenou kartu domácímu Jakubu Černínovi za kopnutí podrážkou kopačky do hrudníku Rafiua Durosinmiho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články