Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České rozhodčí školil ohledně užívání videa Rosetti. Vynikající přednáška, chválil Příhoda

České sudí na semináři na Kanárských ostrovech navštívil předseda komise rozhodčích UEFA Roberto Rosetti. Italský bývalý špičkový mezinárodní arbitr si pro tuzemské profesionální sudí, kteří se chystají na start jarní části sezony, připravil přednášku na téma videorozhodčí.

Roberto Rosetti
zdroj: Niall Carson / PA Images / Profimedia

Rosetti přednesl aktuální trendy při používání videa. "Přednáška na téma VAR (videorozhodčích) byla vynikající, stejně jako odezva našich rozhodčích. Každá prezentace takové osobnosti je pro nás všechny poučná," uvedl pro web FAČR předseda komise rozhodčích Radek Příhoda.

"O to víc nás těší, že naše spolupráce bude pokračovat. Považujeme za velmi užitečné mít podobnou zpětnou vazbu přímo od komise rozhodčích UEFA a znát její pohled na tolik diskutovaná témata," dodal Příhoda. Právě v práci s videem měli čeští sudí během podzimní části sezony značné rezervy.

Pětapadesátiletý Rosetti se na užší spolupráci s FAČR v oblasti rozhodčích dohodl vloni v srpnu při setkání s Příhodou a předsedou FAČR Petrem Fouskem. Díky tomu je nejlepší světový arbitr za rok 2008 navštívil během přípravy na týdenním kempu na blížící se jarní část první ligy, která začne o posledním lednovém víkendu. Rozhodčí budou na Kanárských ostrovech do čtvrtka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články