Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR SOLO

České Budějovice zatím vedou Lerch a Kladrubský, Hradec začal přípravu bez změn v kádru

Fotbalisté Českých Budějovic začali zimní přípravu s trenérským duem Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, kteří vedli mužstvo v závěrečném utkání podzimní části sezony. Nového kouče zatím poslední tým prvoligové tabulky neangažoval. Pro výběr trenéra bude mít hlavní slovo budoucí nový majitel klubu, s nímž vedení Dynama jedná. Hradec Králové odstartoval zimní přípravu beze změn v kádru. 

Je nám líto, video expirovalo.
Budějovice dál čekají na nového trenéra

"Zatím nevíme, jak dlouho budeme s mužstvem pracovat. Včera (ve středu) jsme se oficiálně dozvěděli, že budeme pokračovat jako trenéři, ale my jsme se na to už nějak připravili. Už jsme se v posledních dnech s Jirkou Kladrubským scházeli a mluvili o tom, že to možná zůstane na nás," řekl Lerch.

Na konci listopadu nejprve u českobudějovického týmu skončil Marek Nikl a před posledním utkáním podzimní části rezignoval druhý z trenérské dvojice Tomáš Zápotočný. V zápase na stadionu Bohemians 1905 vedli mužstvo dosavadní asistenti Lerch s Kladrubským.

Jihočeši v Ďolíčku remizovali bez branek a bodovali po sérii sedmi ligových porážek. Na dně tabulky ztrácejí tři body na předposlední Zlín, který má ale jedno odložené utkání k dobru. "Naším hlavním cílem je na jaře se vyhnout sestupu. Věřím, že mužstvo má potenciál na to, aby se zachránilo," uvedl Lerch.

Českobudějovičtí podle médií jednali během zimní přestávky s několika trenéry, údajně i s dvojicí bývalých koučů české reprezentace Karlem Jarolímem a Jozefem Chovancem. Na dnešním startu přípravy ale mužstvo vedla dvojice dosavadních asistentů.

Trenérské obsazení by měl vyřešit nový majitel. Dynamo vlastní od roku 2021 právník Vladimír Koubek. "Vedení klubu v posledních týdnech intenzivně jedná s novým strategickým partnerem, který se chystá k převzetí klubu. Budoucí majitel bude mít pro volbu nového trenéra A-týmu rozhodující slovo. Vzhledem ke stále probíhajícím jednáním však vedení prozatím nebude tuto situaci detailněji komentovat," uvedl v prohlášení českobudějovický klub.

Dynamo se po dvou měsících dohodlo na rozvázání smlouvy se záložníkem Jakubem Horou. Vedení Jihočechů dvaatřicetiletého středopolaře, který je s třemi brankami stále nejlepším týmovým střelcem v ligové sezoně, na začátku listopadu vyřadilo z kádru.

"Klub a hráč nyní došli ke shodě a domluvili se na ukončení smlouvy za podmínek vyhovujících oběma stranám. Jakub Hora je tedy nyní volným hráčem," uvedlo Dynamo. Horovi by smlouva vypršela po konci sezony.

Jihočeši naopak přivedli na zkoušku dvaadvacetiletého německého útočníka Jakoba Tranzisku. Českobudějovičtí dosud mají v zimní přípravě naplánovaná dvě utkání a jednají o případném soustředění. Jarní část první ligy zahájí Dynamo 10. února zápasem proti Baníku Ostrava.

Trenérovi Václavu Kotalovi nadále chybí v Hradci obránce David Heidenreich, který se připravuje individuálně po operaci zkříženého vazu v koleně.

"Držíme stabilitu, nechceme panikařit a přivádět do týmu hráče, jejichž typologii už v mužstvu máme. I v návaznosti na to, že v letním přestupovém období přišlo do týmu deset nových fotbalistů. Přestupové okno navíc teprve začalo, o příchodech některých hráčů samozřejmě jednáme, takže je možné, že během ledna k nějakým změnám v kádru dojde," uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

Královéhradečtí zakončili podzimní část ligové sezony debaklem 0:4 ve Zlíně a v neúplné tabulce jim patří dvanácté místo. Čtrnáct z celkových dvaceti bodů získali doma na novém malšovickém stadionu.

Východočeši si na přípravném turnaji Tipsport Malta Cup zahrají s Austrií Vídeň, Olomoucí a Trnavou. Na přelomu ledna a února Kotalovi svěřenci absolvují soustředění v Turecku, kde by se měli utkat se třemi dosud neurčenými soupeři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články