Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice mají nového majitele, klub odkoupil Jirka

Další změna v klubovém vlastnictví v rámci české ligy. Dosavadní majitel Českých Budějovic Vladimír Koubek prodal Dynamo Daliboru Jirkovi, jenž figuroval v dozorčí radě mládežnické akademie Jihočechů. Právník Koubek získal českobudějovický klub před třemi lety. V posledních měsících se Dynamo dostalo do ekonomických potíží a dlužilo výplaty i hráčům.

Radost hráčů Českých Budějovic
zdroj: SK Dynamo České Budějovice

"Pro klub, management i hráče změna znamená zklidnění situace. A je jisté i další financování klubu," řekl sportovní ředitel Dynama Milan Čadek. Dodal, že Koubek nebude pokračovat v žádné funkci v klubu.

České Budějovice v minulé sezoně zachránily účast v nejvyšší soutěži až v baráži s druholigovým Táborskem. Čadek připustil, že klub má stále závazky vůči hráčům. "Ale věříme, že je v nejbližších dnech urovnáme a dlužné částky zaplatíme," řekl Čadek.

Změnu majitele vnímá pozitivně i trenér fotbalistů Dynama Jiří Lerch. "Vídali jsme se (v tréninkovém areálu) na Složišti. Věci, které (Jirka) říkal, měly hlavu a patu. Věřím, že se nám podaří také ještě doplnit tým," uvedl Lerch.

Koubek získal klub na jaře roku 2021 od předešlých majitelů, což byla především skupina místních podnikatelů. Po jeho nástupu do klubu začali postupně odcházet někteří lidé ze sportovního a ekonomického úseku.

Dynamo se následně propadalo i po sportovní stránce. Zatímco v prvních dvou sezonách si vybojovalo účast v nadstavbové skupině o evropské poháry, v minulém ročníku skončilo předposlední. "Důležité je říct, že ať byla naše situace jakákoliv, Jihočeský kraj i město České Budějovice nás vždy podporovaly. Věříme, že se naše vzájemné vztahy ještě zlepší," řekl Čadek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články