Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Černý po sedmigólové prohře: Nejhorší den v kariéře

Praha - Ve své bohaté kariéře toho za sebou brankář Radek Černý má hodně, něco podobného jako v pondělí večer v Edenu však ještě nezažil. Jeho Slavia, do níž se v létě vrátil z dlouholetého působení v Anglii, od Teplic inkasovala sedm gólů.

Radek Černý
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Ten závěr byl prostě nedůstojný Slavie, je to neakceptovatelné. Pro Slavii by byla nepřijatelná i porážka 0:4. Cítím obrovské zklamání, je to asi nejhorší den v mém fotbalovém životě," hlesl Černý.

Zápas podle devětatřicetiletého brankáře hodně ovlivnily zbytečně inkasované góly po standardních situacích. "Zaplatili jsme velkou daň za to, že jsme dostali rychlé góly ze standardek. Třetí gól po krátké malé domů, potom vyloučení a už se to vezlo," podotkl Černý.

Prý už dopředu při nepříznivém průběhu zápasu tušil, že může být hodně zle. "Hráli jsme otevřený a naivní fotbal a tam už jsem věděl, že to je špatné. My jsme chodili do plných, naopak oni každý brejk, každé přečíslení dotáhli do zakončení a gólové situace. Pak jsme se jen modlili, aby byl závěr," připustil Černý.

Sám se snažil na spoluhráče po vyloučení kapitána Karola Kisela působit zkušenostmi, ale marně. "Říkal jsem, ať nikam nelezeme. Za stavu 0:4 dvacet minut před koncem jsem na to apeloval. Ale byly tam individuální chyby. Góly ze standardek, krátká malá domů, nedůrazný souboj," posteskl si Černý, který mezi tyčemi v současnosti zastupuje zraněnou jedničku Kamila Čontofalského.

Přes debakl ale návratu do Slavie rozhodně nelituje. "Není to jednoduchá situace po takovém utkání. Byl jsem rád, že jsem se mohl vrátit. Samozřejmě jsem nepředpokládal, že to bude po tomhle zápase až takové," dodal sklesle Černý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články