Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čermák míří do Plzně, kde se chce prosadit jako Limberský

Plzeň - Záložník Aleš Čermák přestoupil ze Sparty do Plzně, kde podepsal čtyřletou smlouvu. Dvaadvacetiletý fotbalista je čtvrtou letní posilou Viktorie. "Stojí přede mnou obrovská výzva, chci se ve Viktorce prosadit," uvedl.

Aleš Čermák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ve Spartě si Čermák nedokázal vybojovat pevné místo v základní sestavě a neprodloužil kontrakt, který by mu končil příští léto. Vedle Plzně se o ofenzivního záložníka zajímala také mistrovská Slavia.

Na konci minulé sezony Čermák havaroval v opilosti, zlomil si tři žebra a přišel o mistrovství Evropy do 21 let v Polsku, kde by za normálních okolností vedl český tým jako kapitán.

Čermák dosud v české nejvyšší soutěži odehrál 69 utkání, z nichž většinu na hostování v Hradci Králové a Mladé Boleslavi. Před sezonou 2016/2017 se vrátil na Letnou, do základní sestavy se však naplno prosadit nedokázal.

Ilustrační foto

Čermák je po Jakubu Řezníčkovi, Diegu Živuličovi a Danielu Kolářovi čtvrtým novým hráčem, kterého během léta přivítal v kabině trenér Pavel Vrba. "S trenérem jsem samozřejmě několikrát mluvil a spolupráce s ním je pro mě velkým lákadlem," řekl záložník.

"Jde o velmi talentovaného hráče, který je i v ideálním fotbalovém věku. S jeho příchodem jsem spokojený. Teď je vše na Alešovi, musí se ukázat a prosadit v konkurenci, která u nás je. Předpoklady pro to má," dodal Vrba.

Čermák se chce prosadit jako Limberský či Horváth

"O Aleše jsme hodně stáli, čímž jsme se nijak netajili. Proto jsme nyní rádi, že může obléknout náš dres a přejeme mu u nás hodně štěstí a úspěchů," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Přestup z pražské Sparty do západočeské metropole je samozřejmě vždy velmi pikantní, což si uvědomuje i Aleš Čermák. "Věřím, že si fanoušky získám na svou stranu svými výkony. Rád bych se zde prosadil jako Pavel Horváth, David Limberský, Milan Petržela nebo třeba Dan Kolář, kteří šli stejnou cestou a dokázali s Viktorkou sbírat velké úspěchy."

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz, Viktoria Plzeň

Hlavní zprávy

Nejčtenější články