Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Čekání na gól už na mě bylo znát. Remíza se Spartou je zasloužená, řekl Řezníček

Trvalo mu to déle, než očekával. Na gól v nejvyšší soutěži po příchodu z Lokerenu si Jakub Řezníček musel počkat hned 6 zápasů a sám přiznává, že půst už na sobě začal pociťovat. Ligová trefa číslo 65 ale přišla pro zkušeného útočníka Teplic v tu správnou chvíli. V předposlední minutě utkání proti Spartě vyrovnal z dorážky na 1:1. Svůj bývalý tým tím obral o dva body a Severočechům natáhl sérii neporezitelnosti.

Jakub Řezníček
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Čekal jsem na to šest kol. Už to ve mně bylo, nebude lhát, že ne. Už mě trošku mrzelo, že jsem se ještě netrefil. Těší mě, že to bylo proti Spartě a zachránili jsme bod," řekl Řezníček.

Prosadil se poté, co dorazil míč do sítě po akrobatickém zásahu spoluhráče Tomáše Vondráška. "Tušil jsem, že to může být gól. Vondrášek takové nůžky v tréninku v poslední době dvakrát napálil do sítě. Naštěstí jsem byl na svém místě u tyče, když ke mně míč doputoval. Dostal jsem se před Frýdka a skóroval kolenem," prohlásil Řezníček.

Šanci měl už v 87. minutě. "Už před tím vyrovnáním jsem měl asi skórovat, ale byl to vysoký míč. Oslnilo mě osvětlení a také jsem byl přidržen," uvedl Řezníček po svém 264. utkání v české lize. Vedle Teplic nastupoval za dalších sedm týmů nejvyšší domácí soutěže včetně krátkého angažmá ve Spartě.

Připustil, že Letenští byli v úvodu lepší. "Dvakrát při nás stálo hodně štěstí, Sparta měla velké šance. Ale po pauze se to vyrovnalo, nakonec je to podle mého zasloužená remíza," mínil Řezníček.

S jeho příchodem z Lokerenu se pojí velký podzimní vzestup Teplic, které od té doby sedm kol neprohrály. "Není to ale jen o mém příchodu. Je tu dobrá parta, která se dokáže bít o každý výsledek a je jen dobře, že se nám daří sérii protáhnout. Jen mě mrzelo, že jsem se až do dneška nedokázal střelecky prosadit, i když Kuba Mareš se o naši produktivitu staral velmi dobře," připomněl Řezníček šest Marešových gólů v ligové sezoně. "Dělám pro Kubu černou práci, a tak má trochu více prostoru. Stejně tak ho ale dokáže vytvořit on pro mě," dodal jednatřicetiletý hráč.

Teplický trenér Stanislav Hejkal si útočné duo pochvaluje. "Příchod obou útočníků nám hodně pomohl. Ten výsledkový vzestup přičítám právě příchodu Řezníčka, který tím hodně uvolnil ruce Marešovi, který pak má více prostoru zakončit. Ale moc jsme si přáli, aby i Řezníček už také přidal gól, hraje ohromně poctivě," řekl Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články