Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Část věřitelů stáhla insolvenční návrh proti Slavii, zbylé klub neuznává

Praha – Část věřitelů v tomto týdnu stáhla insolvenční návrhy proti fotbalové Slavii Praha. V insolvenčním řízení s vršovickým klubem zbývají už jen dvě pohledávky ve výši asi 20,4 milionu korun - jedna od bývalého generálního ředitele Zbyňka Kusého a druhá od společnosti Eden Arena, kde červenobílí hrají své domácí zápasy. Slavia však ani jednu neuznává. 

Pražský klub na začátku září získal nové majitele, čínskou společnost CEFC a miliardáře Jiřího Šimáněho. Následně do 15. září, kdy Městský soud v Praze jednal o insolvenčních návrzích proti Slavii, uhradil všechny dluhy, které uznal. Část závazků rozporoval, ale ujistil, že i na případnou úhradu této sumy má po příchodu nových majitelů peníze. Soud jednání odročil na 3. listopadu.

Část věřitelů své insolvenční návrhy nyní stáhla, jak vyplývá z insolvenčního rejstříku. Jedná se o společnost Online Services Ltd. z tichomořské Samoy, která v červnu odkoupila část pohledávky od bývalého generálního ředitele klubu Kusého a na základě toho se Slavia dostala do insolvenčního řízení. Šlo o částku asi 7,3 milionu korun.

"Ke zpětvzetí svého návrhu přistupuje navrhovatel z důvodu, že v průběhu insolvenčního řízení se podstatně změnily okolnosti, za kterých byl insolvenční návrh dne 3.6.2015 podán," napsal soudu právní zástupce Online Services Jiří Holas.

"Dlužník byl v úpadkové situaci od doby zahájení insolvenčního řízení až do data 11.9.2015 resp. 14.9.2015, kdy zřejmě noví investoři poskytli dlužníku dostatek finančních prostředků na zaplacení všech pohledávek, včetně na úhradu pohledávky navrhovatele. Pokud nyní dlužník disponuje finančními rezervami v řádu několika desítek milionů korun, je nadbytečné, aby soud projednával tento návrh, když je zřejmé, že úpadek by prohlášen nebyl," dodal Holas.

Návrh proti Slavii vzala zpět také společnost Gamma Enterprise, která se starala o catering. Firma soudu napsala, že jí klub na začátku října uhradil přes 155 tisíc korun.

V insolvenčním řízení zůstávají dvě pohledávky. Téměř 17,5 milionu korun požaduje bývalý generální ředitel klubu Kusý jako odměnu za zprostředkovatelskou činnost. Slavia ale tyto závazky vůči Kusému, s nímž měl vleklé spory bývalý majitel klubu Řebíček, odmítá. Druhou pohledávkou je asi 2,9 milionu korun, které požaduje Eden Arena. Klub část dluhu vůči provozovateli stadionu uznal a uhradil mu přes 3,1 milionu korun, zbylou částku ale rozporuje. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články