Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čaroděj Ottmar se dočkal. Dělám maximum, abych ligu pro Hradec zachránil, říká

Hradec Králové – Na svou prvoligovou šanci čekal bezmála třiatřicet let. Zkušený gólman Radim Ottmar ji chytil za pačesy a bojuje spolu s Hradcem Králové o to, aby mohl prodloužit pobyt mezi tuzemskou elitou o další sezonu. V pátek čeká "Votroky" velmi náročný duel s Plzní. Dokážou prolomit černou sérii? Přímý přenos vysílá ČT sport od 20:05.

Je nám líto, video expirovalo.
Gólman Ottmar: Dělám maximum, abych ligu pro Hradec zachránil

Říká se mu čaroděj. A Ottmarova kouzla začala fungovat okamžitě. Poprvé se na prvoligový trávník postavil v létě minulého roku na stadionu Bohemians. V zápase svůj tým několikrát skvělými zákroky podržel, vychytal čisté konto, a jeho mužstvo vyhrálo 3:0.

"Situaci jsem si užíval, protože jsem věděl, jak ta cesta byla dlouhá a náročná. Nervozitu přebylo nadšení, že jsem tady. Zápas jsem si chtěl užít, jako kdyby byl poslední. Bylo to o prvním zákroku," popsal Ottmar.

Cesta to však byla hodně trnitá. Do Hradce přišel už v roce 2004. Pak ale zamířil několikrát na hostování: do Týniště nad Orlicí, Sokolova, Nové Paky a Živanic. Cíl ale zůstával jeden. "V dospělosti už jsem věděl, že by ta nejvyšší meta mohla být první liga. Za tím jsem si šel," prohlásil.

"Bral jsem to tak, jak to je. Plnil jsem tu roli pomáhat gólmanům, kteří tu byli přede mnou a byl jsem rád i za to. Motivaci jsem hledal všude, trávil jsem hodně času po hostováních. Každý ten půlrok jsem se motivoval novým klubem," přiblížil strastiplný fotbalový život Ottmar.

Vrchol v Teplicích. Zatím

Vždycky ale znovu přišel hradecký klub s tím, aby se Ottmar vrátil na přípravu a zkusil to. Dočkal se. Po zápase s Bohemians pak na podzim předvedl řadu výborných výkonů. Nulu vychytal s Jihlavou, Příbramí i Teplicemi. Právě vítězství na Stínadlech řadí zatím vůbec nejvýše. "Byl to náročný zápas na psychiku. Jako tým jsme to zvládli a i mně se to povedlo," připustil Ottmar.

Hradec je momentálně čtrnáctý jen čtyři body od sestupu. Navíc ho v pátek čeká přetěžký duel s Plzní, se kterou nebodoval v lize už devětkrát v řadě. Doma proti západočeskému celku slavil vítězství před devatenácti lety.

"Hrozně rád bych, kdyby se tu liga kopala. Hradec si to zaslouží. Lidský potenciál je tu obrovský. Snažím se dělat maximum, co ve mně je, abychom ligu pro Hradec zachránili," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články