Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Bystroň po dopingové aféře: Fotbal je pro mě vším

Plzeň - Fotbalista David Bystroň má za sebou první trénink s Viktorií Plzeň poté, co mu bylo umožněno začít znovu trénovat s týmem po dvouletém trestu za doping. Fyzicky se sice cítí dobře, ale je si vědom, že po dlouhé pauze má stále co dohánět. Věří však, že bude na zimu připraven tak, aby využil šanci, kterou mu vedení Viktorie chce dát. "Mám dva měsíce na to, abych se dostal do formy. Během zimní přípravy dostanu šanci a bude na mě, jestli ji využiju. Klub mě chce vidět na hřišti a podle toho se uvidí," uvedl.

David Bystroň
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Po dvouletém strádání je připraven bojovat o to, aby se znovu vrátil do vrcholového fotbalu. "Fotbal je pro mě život, proto pro mě byla motivace se k němu vrátit. Chci ho znovu hrát na nejvyšší úrovni a udělám pro to všechno," slíbil.

David Bystroň: "Trénink byl super. Užívám si to. I fyzicky to bylo v pohodě. Ke konci jsem se cítil trochu unavený, ale bylo to dobré na to, že mám asi čtyři kila nadváhu."

Dosud se připravoval hlavně s týmy z 1. A třídy či s juniorkou Baníku Ostrava. "První rok jsem nic nedělal. Až pak jsem začal běhat, chodil na brusle. Ale trénovat samostatně je těžké, proto jsem rád, že jsem mohl občas trénovat v týmech," řekl Bystroň.

Odchovanec ostravského Baníku strávil většinu dvouleté pauzy právě v Ostravě a tamní klub mu nabízel i spolupráci. Pro Bystroně však bylo prioritou pokusit se vrátit k fotbalu v Plzni. "V Plzni jsem chtěl zůstat. Měl jsem nabídku z Baníku a také ze Slovácka a Košic, ale já se chci pokusit udržet v Plzni. Pokud se to nepovede, budu přemýšlet nad dalšími nabídkami," řekl Bystroň, který je momentálně bez smlouvy.

Potěšilo ho, že kabina v Plzni ho přivítala velmi vřele. "Sice jsou tu jiní hráči, ale kabina je pořád stejně skvělá," řekl Bystroň, který zůstal s týmem v kontaktu i během trestu. "Byl jsem hodně v kontaktu s Davidem Limberským, ale i s vedením klubu a s fanoušky. Občas jsem se byl podívat na zápasy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
David Bystroň už zase trénuje s plzeňskou Viktorkou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články