Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Budou se Bohemians stěhovat na Žižkov? Klokani chtějí zůstat v Ďolíčku

Praha – Nad Ďolíčkem se zatahují mračna. Hrozí, že Bohemians 1905 budou muset opustit po podzimu svůj domácí stadion a hledat si azyl jinde. Tím by se mohl stát stánek druholigové Viktorie Žižkov, který "Klokanům" veřejně nabídla městská část Prahy 3. Vedení Bohemians však jakékoliv stěhování rázně odmítá a říká, že bude bojovat za setrvání v Ďolíčku. 

"Dobře víme, že Žižkov nikdy nemůže být Ďolíčkem, a že by případný pobyt Bohemky na Viktorce byl jen provizorním řešením. Pokud by nás však vedení fotbalových Bohemians 1905 požádalo o pomoc, určitě ji neodmítneme," uvedla starostka Prahy 3 Vladislava Hujová. Bohemians však nabídku rázně odmítají. "Budeme všemi možnými způsoby bojovat za setrvání v Ďolíčku," řekl tiskový mluvčí vršovického klubu Tomáš Mutinský.

Praha 3 navíc s Bohemians o nabídce předem nejednala a výzvu zaslala nejdříve médiím. Nabízí se otázka, zda za aktivitou radnice nestále spíše snaha zviditelnit se a předvést se v dobrém světle před blížícími se komunálními volbami, do nichž vstupuje starostka Hujová v pozici lídra kandidátky TOP 09. I proto se prý Bohemians k této ani případným jiným mediálním výzvám nechtějí vyjadřovat.

Za problémy Bohemians stojí komplikace při směně pozemků

Bohemians řeší problém se stadionem poté, co v minulém týdnu dostali k 30. listopadu výpověď z nájemní smlouvy Ďolíčku od majitele arény společnosti Bohemians Real. Jako důvod "klokani" uvedli, že stále nedošlo k naplnění dohody o výměně stadionu za sousední pozemky mezi Prahou 10 a majitelem arény.

Starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík řekl, že se jedná o pochybení magistrátu. Ten zase tvrdí, že si musí nechat udělat oponentní posudek na cenu transakce. Navíc Praha 10 podle magistrátu zřejmě pochybila při schvalování směny pozemku s vlastníkem stadionu Bohemians. Záměr zveřejnila na kratší dobu, než ukládá zákon.

Střídat se s Viktorkou by nebyl problém

Majitelem stadionu na Žižkově je Praha 3, podle níž aréna splňuje všechny potřebné prvoligové normy. Azyl by podle radnici nebyl problémem i proto, že Viktoria hraje své domácí duely v neděli v 10:15.

"Přejeme si, aby Bohemians 1905 získali čas a situaci kolem svého stadionu ve Vršovicích neřešili pod hrozbou vystěhování či dokonce vyloučení z fotbalové ligy. Zároveň pevně věříme, že situace kolem stadionu v Ďolíčku bude vyřešena s ohledem na tradiční roli fotbalového týmu Bohemians ve Vršovicích," řekla radní Prahy 3 pro oblast sportu Irena Ropková. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články