Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice vyřešily problém s výplatami a zahájily přípravu

Fotbalisté Českých Budějovic čekali na výplaty od klubu, a proto původně zvažovali, že trénovat nezačnou. Dynamo následně závazky srovnalo a hráči mohli zahájit přípravu na další prvoligovou sezonu. Po záchraně v soutěži se tým výrazně obměnil a vyhlíží nové posily. 

Zdeněk Ondrášek v dresu Českých Budějovic
zdroj: Facebook.com/dynamocb autor: SK Dynamo České Budějovice

"Říkal jsem, že stát se může všechno. Nikdo z té situace šťastný nebyl, proto se dnes mohlo stát cokoliv. Ale výplata včera přišla a všichni jsou natěšení, že jsou zpátky a můžeme začít pracovat," řekl kapitán Zdeněk Ondrášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondrášek: Výplata přišla, kámen ze srdce klukům spadnul

Kádr se v porovnání s minulou sezonou, v níž Dynamo zachránilo nejvyšší soutěž až v baráži, výrazně změnil. Záložník Patrik Hellebrand zamířil do polského Górniku Zabrze. Po konci smlouvy odešli útočník Patrik Brandner, obránce Martin Králik, David Broukal a brankář Dávid Šípoš. V kádru nezůstali ani hráči, kterým skončilo hostování, Wale Musa Alli, Florent Poulolo, Matej Madleňák, Uroš Lazič a Viktor Sliacky.

Přípravu tak začalo dvacet dva fotbalistů. Do tréninku naskočí i ti, kteří se vrátili z hostování v jiných klubech. Na testy přišli německý brankář Marcel Köstenbauer, záložník Danel Dongmo a obránce Juraj Kotula. Trenér Jiří Lerch se domnívá, že Dynamo v průběhu přípravy získá posily.

"S vedením jsme si řekli, že potřebujeme 18 hráčů, kteří zvládnou ligu. Neříkám, že jich ještě přijde deset, ale věřím, že čtyři až pět nových hráčů s určitou kvalitou by se mohlo objevit. Věřím, že se situace v klubu nyní zklidní a hráči sem přijdou," řekl Lerch.

Dodal, že ambice týmu se odvíjejí podle síly kádru. "Věřím, že se semkneme, budeme bojovat a ligu zase zachráníme," uvedl Lerch. Není však ani vyloučeno, že do začátku sezony ještě Dynamo o některé hráče přijde. Zájem z ligy je například o záložníka Jana Suchana.

"Samozřejmě by mě lákalo hrát v klubu, který má ambice na evropské poháry, ale mám smlouvu v Českých Budějovicích. Přestupní termín je ještě dlouhý, uvidíme, jak to dopadne," řekl Suchan.

Jihočeši plánují pět přípravných zápasů. Poprvé nastoupí 29. června proti Viktorii Žižkov a generálkou před ligou pro ně bude duel s rakouským SV Ried.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články