Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovice vtrhnou do ligy se sedmi posilami. Trenér Horejš je rád, že všichni přišli včas

Se sedmi novými hráči vstoupí prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic do sezony. Kromě toho klub v letní přestávce získal nový majitel. Podle trenéra Jihočechů Davida Horejše je velmi příjemné, že noví hráči přišli v průběhu letní přípravy, a ne až těsně před sezonou nebo po začátku soutěže, což se v minulosti stávalo. 

"Jsem rád, že jsme dokázali doplnit kádr dříve než v průběhu sezony a že jsme tady mohli mít ty nové kluky už i na přípravu, za což bych moc rád poděkoval vedení klubu," řekl Horejš.

České Budějovice získaly slovenského brankáře Dávida Šípoše z Nitry, záložníky Ondřeje Mihálika z Plzně, Patrika Hellebranda ze Slavie a Jakuba Horu z Teplic, útočníka Michala Škodu z Mladé Boleslavi, záložníka Emmanuela Tolna z Táborska a z Olomouce přišel obránce Martin Sladký. "Věřím, že všichni budou platnými posilami. Měli jsme o ně zájem a vybírali jsme si je na konkrétní posty," uvedl trenér.

Dodal, že přesto ještě Jihočeši zvažují další doplnění. "Kádr má určitou kvalitu, ale bavili jsme se tady uvnitř klubu, že bychom přesto rádi chtěli ještě jednoho hráče do ofenzivy přivést," řekl Horejš.

Během léta Jihočeši sehráli pět přípravných zápasů, jen jeden vyhráli. Naopak ve třech duelech podlehli. "Nechci říct, že výsledky v přípravě nehrají takovou roli, protože vždycky se na ně každý dívá. Ale důležitý je i ten proces přípravy, kterým jsme prošli. A až teprve samotná soutěž ukáže, jak na tom skutečně jsme," uvedl Horejš. České Budějovice zahájí sezonu v neděli domácím zápasem proti Teplicím.

Jihočechy v létě opustili i dva hráči, kteří patřili mezi důležité články kádru. V klubu skončil zkušený brankář Jaroslav Drobný a z hostování se do Sparty vrátil záložník Filip Havelka, jenž následně zamířil do Liberce.

"Zrovna tito dva jsou pro mě zásadní, protože si troufám tvrdit, že tady zanechali výraznou stopu. Jarda Drobný hodil brankářům rukavici a nebude snadné se mu vyrovnat. A Filip Havelka byl s námi delší dobu, hrál už tady v sezoně, kdy jsme postupovali do první ligy. Snad se nám je podaří nahradit," uvedl Horejš.

Vedle Drobného s Havelkou v klubu skončili záložník Ubong Ekpai, jenž se vrátil z hostování do Plzně, útočník David Ledecký zamířil do Teplic a středopolař Karol Mészároš do Liberce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články