Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Budějovice v závěru přípravy vyhrály, Teplice remizovaly, Slovácko i Hradec narazily

Porážkami se rozloučili fotbalisté Slovácka a Hradce Králové s přípravou na jarní část ligy v teple. Lépe dopadly České Budějovice, které v Turecku porazily srbskou Kolubaru 3:1, i Teplice - ty uhrály remízu 1:1 se Lvovem. Tým z Uherského Hradiště na závěr soustředění v Chorvatsku nečekaně prohrál se slovinským Domžale 1:3 a Východočeši na kempu v Turecku stejným výsledkem podlehli Austrii Vídeň.

Slovácko na úvod soustředění remizovalo se silnou Rijekou 1:1, ale další dva přípravné zápasy odehrálo velmi rozpačitě. V úterý po špatném výkonu podlehlo Olimpiji Lublaň jasně 0:3 a dnes inkasovalo třikrát také od Domžale. Šestý celek slovinské ligy v předešlých třech přípravných duelech neskóroval, dnes ale využil hrubých chyb v defenzivě Slovácka. Za čtvrtý tým české ligy se ve 48. minutě prosadil střídající Daníček z penalty a srovnal na průběžných 1:1.

"Výsledky zápasů rozhodně nejsou podle našich představ. Chtěli jsme vyhrávat a nedostávat tolik gólů. S tím určitě spokojení být nemůžeme. Ale důležité bude, jak se nám bude dařit v lize. Už jsem těch příprav zažil spoustu. Můžete v přípravě všechno prohrát, a když si to zanalyzujete, zapracujete na tom a v lize to zvládnete, tak si na výsledky v přípravě nikdo ani nevzpomene," uvedl pro klubový web kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Hradec Králové měl v generálce o poznání zvučnějšího soupeře. Nováček české ligy s favorizovanou Austrií Vídeň herně držel krok, ale doplatil na řadu neproměněných šancí. V závěru první půle dokonce "Votroci" za stavu 0:0 zahrávali penaltu, ale Vlkanova ji úmyslně neproměnil, neboť Východočeši usoudili, že se rozhodčí upískl. Po změně stran dal sedmý celek rakouské ligy mezi 62. a 82. minutou tři branky, tři minuty před koncem snížil střídající Vašulín.

"Bylo to výborné utkání s velmi ostrým, rychlým a agresivním soupeřem. To jsme potřebovali. Výsledek mohl být lepší. Austria své šance využila, my jsme měli asi pět obrovských šancí. Zápas mohl skončit 5:5. Udělali jsme gesto fair play, že jsme odevzdali penaltu soupeři, když nebyla. Za to hráče chválím," uvedl pro klubovou televizi trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

České Budějovice v generálce na domácí ligové utkání proti Spartě porazily Kolubaru, přestože trenér Horejš nasadil řadu hráčů, kteří nepatří do obvyklé základní sestavy. Za Dynamo postupně skórovali Škoda, Králik a Mršič, dvanáctý tým srbské ligy se prosadil jen z penalty.

"Co tu dnes vyběhlo, to asi nebude základní sestava. Ale ti hráči, kteří dnes dostali šanci, ukázali, že do týmu právoplatně patří. Máme některé zdravotní problémy, uvidíme, jak se na Spartu dáme dohromady," řekl klubové televizi asistent trenéra Dynama Jiří Kohout.

Teplice na kempu v Turecku neprohrály ani třetí zápas. Předposlední tým české nejvyšší soutěže nad Lvovem dlouho vedl poté, co se v polovině první půle trefil po obloučku Mareš. V předposlední minutě ale rozhodčí odpískal spornou penaltu a dvanáctý celek ukrajinské ligy vyrovnal.

Jarní část první ligy začne za týden o víkendu.

Fotbalová příprava:

V Turecku:

FC Hradec Králové - Austria Vídeň 1:3 (0:0)
Branky: 87. Vašulín - 65. Jukič, 72. Fischer, 82. Schoissengeyr z pen.
Sestava Hradce: Fendrich (46. Vízek) - Klíma, Král, Čech - Mejdr, Soukeník (83. Kodeš), Kučera (62. Rada), Novotný - Rybička (83. Jurčenko), Kubala (46. Prekop), Vlkanova (62. Vašulín). Trenér: Koubek.

Dynamo České Budějovice - Kolubara (Srb.) 3:1 (2:0)
Branky: 22. Škoda, 37. Králik, 63. Mršič - 52. Duranovič z pen.
Sestava Č. Budějovic: I. poločas: Vorel - Sladký, Čoudek, Králik, Skovajsa - Krch, Čavoš - Brandner, Škoda, Vais - Mihálik. II. poločas: Vorel - Sladký, Brabec, Čoudek, Skovajsa, Mršič - Čavoš, Vais - Penner, Hais, Brandner. Trenér: Horejš.

FK Teplice - Lvov 1:1 (1:0)
Branka Teplic: 23. Mareš.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek, Knapík, Tijani, Boljevič (75. Chaloupek) - Hyčka (75. Prošek), Mareček (80. Jukl), Trubač, Fortelný - Mareš (70. Ledecký), Žák (70. Kodad). Trenér: Jarošík.

V Chorvatsku:

1. FC Slovácko - Domžale 1:3 (0:1)
Branky: 48. Daníček z pen. - 62. a 66. Jakupovič, 39. Ibričič.
Sestava Slovácka: Nguyen - Reinberk, Hofmann (67. Šimko), Kadlec, Kalabiška (67. Divíšek) - Sadílek, Kohút (78. Šašinka), Havlík - Petržela (46. Daníček), Jurečka, Holzer (63. Vecheta). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články