Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Buchův hattrick ohromil Plzeň. Ten kluk má nakročeno, aby o něm vědělo celé Česko, tvrdí Bakoš

Plzeň vlétla pod Adriánem Gulou do jarní části ligy jako tajfun. Z prvních dvou zápasů si připsala sedm gólů, přičemž žádný neinkasovala. Slovenský kouč se chce na západě Čech prezentovat ofenzivním fotbalem a k ruce má asistenta Marka Bakoše, který prostředí ve Štruncových sadech velice dobře zná. "Splňovalo to parametry kvalitního mužstva," chválil bývalý útočník úvodní představení v Opavě (0:3) a s Příbramí (4:0).

Pavel Bucha
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Z oněch sedmi gólů se rovnou o pět tref postarali Pavel Bucha a Jean-David Beauguel. Jeden se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, druhý chytil po čase, kdy o něm i vinou zranění prakticky nebylo slyšet, šanci v útoku za správný konec.

"Pavla jsem vnímal jako hráče, který přišel do Plzně tak, že už na tréninku bylo vidět, že cítí fotbal. Aby to bylo v soubojích to pravé, to se dotáhlo v Boleslavi," říká Bakoš v rozhovoru pro ČT sport.

Bucha, který se před necelými dvěma lety dramaticky rozkmotřil se Slavií, se pod trenérem Jozefem Weberem v Boleslavi dostal do skvělé formy. Aby také ne, když nastupoval v záložní řadě třeba s ostříleným veteránem Markem Matějovským.

"Když se teď Pavel vrátil, může být ještě lepší. Má nakročeno k tomu, aby o něm vědělo celé Česko a mohlo se o něj opřít. Je to inteligentní kluk, který ví, co chce. Pro fotbal dělá maximum a my budeme rádi, když mu k tomu pomůžeme a český fanoušek ho pak ocení," dodává Bakoš.

FOTBAL FOKUS PODCAST: Mohl by jet Pavel Bucha na mistrovství Evropy?

Obránce David Limberský po utkání s Příbramí, ve kterém se Bucha zaskvěl hattrickem, označil svého mladšího spoluhráče za možného nového Vladimíra Daridu.

Opravdu má jednadvacetiletý záložník našlápnuto až tak? "Může pracovat blíž soupeřově bráně a být produktivnější než třeba Hrošovský nebo Horváth," tvrdí Bakoš k hráči, který má za tuto sezonu na svém kontě 21 zápasů, v nichž vstřelil už devět gólů a navrch má pět asistencí.

Rozjel se i Beauguel. Ten po odchodu Michaela Krmenčíka do Brugg dostal šanci v plzeňském útoku. A v Opavě se hned odvděčil dvěma góly.

"Po odchodu Míši je tam Tomáš Chorý a Bogy. Ten chytil šanci za správný konec. Tomáš měl zdravotní problémy, takže chvíli pauzíroval a Bogy toho využil. Plní to tak, že není důvod se zaobírat nějakou změnou," myslí si Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

"Ale i Tomáš ukazuje v trénincích a zápasech, že to jen tak lehce nevzdá. Co se týče hrotových hráčů, Plzeň má sílu," dodává Gulův asistent v pořadu Dohráno Plus. Viktoria navíc může využít i Ondřeje Mihálika, který se dobře prezentoval během zimního soustředění.

"Byla to dobrá příprava," doplňuje Bakoš s tím, že start do ligy se podařil, i když hrála Plzeň proti týmům z úplného chvostu tabulky. "Ale víme, že každý tým dokáže ztratit body s každým. V Opavě ztratila Slavia, my jsme předtím doma s Příbramí nevyhráli... Nebyla to slabá mužstva, jen bych vyzdvihl náš výkon." 

Zápasy pravdy ale teprve přijdou, ostatně hned o víkendu jede Plzeň do výborně rozjetého Jablonce.

U Bakošových trenérských začátků byl Pavel Vrba. "Ukončení kariéry bylo jednodušší, protože přišla nabídka od jednoho z nejlepších trenérů v České republice. To, že jsem se od něj mohl učit, bude do konce života v mé hlavě. Co mi dal za půl roku, to jsem v kariéře jako hráč nikdy nezažil. Můžu mu jen poděkovat."

Sport
zdroj: ČT4

Vrba ale v zimě odešel do bulharského Ludogorce, naopak Viktorii osvěžil nový vítr v podobě Adriána Guly. "Oba jsou stejní v tom, že chtějí vyhrávat nejen frázemi, jako jsem to často jako hráč slýchával, ale chtějí vyhrávat ofenzivní silou. To jsem zažil a zažívám, takže co dávají hráčům a říkají, to si i myslí," ví Bakoš, vedle kterého už ukončil kariéru i Daniel Kolář. Ten má v Plzni na starost mládež.

Stylem práce se podle Bakoše oba cenění trenéři liší. "Každý má svůj systém, dávají důraz na něco jiného. Trenér Vrba tomu dával maximum, jen to na tom hřišti někdy nebylo až tak vidět. Z pohledu hráče by určitě pro mě bylo příjemné, kdybych mohl přijít na snídani, jako to trenér Gula zavedl. Tým je víc pohromadě."

A Gula má k ruce právě Bakoše. "Marka znám, hrávali jsme spolu, už tehdy byl ambiciózní, má za sebou úžasnou kariéru. Pro mě je podstatný charakter, ambice. Odvedl v Plzni fantastickou práci. Bylo tam moc atributů, abychom s ním spolupracovali. Jsem velmi rád, že mám vedle sebe perspektivního trenéra," vysekl mu poklonu někdejší kouč Trenčína a Žiliny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články