Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brno zahájilo přípravu s ligově protřelými hráči, dvěma jistými posilami i talentovaným Ševčíkem

Se dvěma už ohlášenými posilami Róbertem Matejovem a Josefem Divíškem a třemi hráči s prvoligovými zkušenostmi na zkoušku zahájil přípravu nováček první fotbalové ligy Zbrojovka Brno. Trenér Richard Dostálek přivítal na prvním tréninku po dovolených Jakuba Yunise, Denise Granečného a Michala Jeřábka, kteří mají dohromady na kontě téměř 300 zápasů v nejvyšší soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Jaký je start přípravy Zbrojovky Brno?

Zbrojovka se mezi elitu vrátila po roční přestávce, v níž suverénně ovládla druhou ligu a s předstihem si zajistila postup. Nechce kopírovat sezonu 2020/21, kdy rok po postupu nebyla v první lize konkurenceschopná a spadla o patro níž.

"Od začátku děláme vše pro to, aby se situace neopakovala a byli jsme stoprocentně připraveni od prvního momentu," řekl Dostálek.

Tři testovaní hráči jsou v Brně zatím na desetidenní zkoušku, nicméně kouč je přesvědčen, že uspějí a stanou se posilami. "Jsou to ligou protřelí hráči. Věřím, že ukážou svoji kvalitu a poperou se u nás o smlouvu," doplnil Dostálek.

Nejvíc ligových startů má osmadvacetiletý obránce Jeřábek (141), jemuž skončila smlouva v kazašském FK Aktobe. Domácí ligu hrával v Dukle, Teplicích a Jablonci,

Volný je po angažmá v Olomouci i Yunis, šestadvacetiletý útočník v Brně hrával do svých šestnácti let. Pod smlouvou je v Baníku Granečný, který na jaře hrával v maďarském Mezőkövesdu. "S Baníkem jsme rámcově domluveni a věřím, že to dotáhneme do konce," řekl sportovní ředitel Zbrojovky Tomáš Požár.

Tím posilování nováčka nekončí. "Máme v hledáčku ještě další hráče. Jasněji bude po neděli, kdy některé prvoligové týmy odjíždějí na soustředění a budou zužovat kádr," naznačil Dostálek.

Vedle veterána Pavla Zavadila, který ukončil kariéru, skončili po postupu z druhé ligy v týmu Peter Štepanovský, Damián Bariš, Jan Moravec, Lukáš Kryštůfek a Adrián Čermák. Smlouvu prodloužili gólman Martin Berkovec a útočník Adam Fousek. Začátkem tohoto týdne oznámil klub příchod obránců Divíška ze Slovácka a Matejova ze Zlína. Po konci smlouvy v Plzni se vrátí Ondřej Pachlopník, ale zapojí se do přípravy až po doléčení zranění.

V kádru zůstává i talentovaný Michal Ševčík, o něhož projevují zájem přední české kluby. "Má to svůj vývoj. Přestupové období je dlouhé, ale předpokládám, že Michal odehraje sezonu u nás," řekl Požár na konto mládežnického reprezentanta.

Zbrojovka sehraje v přípravě šest zápasů, ten první už tuto sobotu v Bystrci na oslavu 90. výročí založení klubu na předměstí Brna. Vrcholem bude soustředění v Unterpremstättenu ve Štýrsku, kde Brňané změří síly se Sturmem. Generálku na ligu odehraje Zbrojovka 23. července s Jihlavou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články