Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Brno začalo přípravu s minimem změn, na testech je Ukrajinec z La Coruni

Ve víceméně stejném složení začala Zbrojovka Brno přípravu na sezonu v první lize, kam postoupila z 2. místa druhé nejvyšší soutěže. Hráči se sešli po čtrnáctidenní dovolené na úvodním tréninku a v pátek je čeká první přípravné utkání v Blansku. Šanci v něm pravděpodobně dostane i Ukrajinec Jevhen Pidlepenec, který přišel do klubu z moravské metropole na zkoušku.

Fotbalisté Zbrojovky Brno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jedenadvacetiletý záložník přišel ze španělské La Coruni, kde však v uplynulém ročníku odehrál jen dva zápasy za rezervu. "Dostali jsme na něj doporučení, tak se na něj podíváme," poznamenal sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

Příprava začala dříve, původně ji Zbrojovka plánovala od 3. srpna. "Ale dva týdny dovolené v této době musí hráčům stačit. Situace se může měnit každým dnem a je proto třeba začít pracovat," vysvětlil trenér Miloslav Machálek. "Začínáme s tím, co máme k dispozici, a řekl bych, že těch 24 hráčů je nyní dostatečný počet," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka nestačila v přípravě na Blansko

Prvním nováčkem je stoper Jan Hlavica, který v minulé sezoně hrál v Líšni. "Znám ho od žáků. Udělal velký progres a tuto šanci si zaslouží," popsal Machálek. Sám přišel do Brna také z Líšně, kde si stopera vyhlédl.

Na cestě z Prostějova je mistr světa v malém fotbalu Jan Koudelka, ale stejně jako Hlavica nemá ani on na kontě žádný start v první lize. "Já ctím krédo, že kdo se bojí, nesmí do lesa. Čas ukáže, zda se jejich nezkušenost může projevit, či ne. Ve druhé lize ale ukázali, že jsou rozdíloví hráči, tak proč by nemohli být úspěšní v první lize?" ptal se Machálek.

Zůstanou Vaněk a Růsek?

V kádru Zbrojovky je stále Ondřej Vaněk, který má zkušenost jak z české ligy, tak i ze zahraničí a reprezentace. "Má v týmu pořád stejnou roli. Přišel jako lídr, chtěl udělat maximum pro postup. Ten se podařil, cíl je splněn a teď bude záležet na něm, zda si vybojuje místo v základu," řekl trenér na adresu třicetiletého záložníka.

Nad dalšími posilami se zatím vznáší otazníky. "Vedeme nějaká jednání, není to jednoduché, covid situaci hodně ovlivnil. Myslím si, že se moc investovat nebude, ale chceme být připravení," pokračoval Machálek a prozradil, že nehledá akvizice do útoku a do branky, ale hlavně na kraje obrany a zálohy.

Sport
zdroj: ČT4

"Tým se pořád bude vyvíjet, jsme na začátku, uvidíme, jak se bude prezentovat mladý Ukrajinec," doplnil Požár, podle něhož má ostravský Baník zájem o útočníka Antonína Růska. "Teď přišla konkrétní nabídka a budeme se jí seriózně zabývat," potvrdil manažer.

Brno se bude připravovat výhradně v domácích podmínkách. "Zvažovali jsme nějaké krátké soustředění, ale nakonec jsme to zavrhli, protože tady na Srbské máme výborné podmínky pro přípravu," zakončil trenér Machálek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články