Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Brno za 16 milionů opraví stadion na Srbské

Brno - Okolo 16 milionů korun bude stát oprava stadionu v Srbské ulici v Brně, kde hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Západní strana tribuny dostane střechu a nové sedačky. Stadion tím splní podmínky Fotbalové asociace ČR pro udělení prvoligové licence pro příští ročník.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno chce proti Plzni vyprodat stadion na Srbské

Fotbalová asociace požaduje zastřešení diváckého sektoru ze dvou třetin, což zatím stadion nesplňuje. Z více než 10 000 míst je pod střechou zhruba 1500. "Zastřešením stadionu předejdeme zbytečným problémům ze strany fotbalové asociace. Zároveň chceme tímto krokem zvýšit komfort pro sedící diváky," uvedl primátor Brna Petr Vokřál (ANO).

Klub krok radnice vítá. "Je to dobře pro nás i pro diváky a jsme rádi, že budeme zastřešenou tribunu mít," uvedl mluvčí klubu Martin Lísal. Podle něj by mohla investice zvýšit i návštěvnost. "Loni jsme měli poměrně smůlu, protože na domácí zápasy vycházely předpovědi s deštěm. Spoustu lidí to může odradit, protože sledovat 90 minut fotbal a být promočený, to není žádný komfort," doplnil Lísal. V současnosti chodí na zápasy Zbrojovky okolo 4500 lidí.

Práce by měly skončit v únoru příštího roku. "Střešní konstrukce pokryje čtyři divácké sektory. V nově zastřešených sektorech vyměníme i sedačky. Bude jich asi 3000," řekl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára s tím, že střecha by mohla v budoucnu najít využití i jinde. "Střešní konstrukce bude lehká, ocelová a demontovatelná. V případě výstavby nového stadionu v Brně v lokalitě Ponava ji bude možné odmontovat a využít k zastřešení jiného sportovního areálu," uvedl Žára.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články