Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Brno si v předehrávce střihne zápas s Libercem, uteče ze sestupového pásma?

Tradiční předehrávkou odstartuje 16. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Nováček z Brna se v ní pokusí zaskočit favorizovaný Liberec, vylepšit pozici nejhoršího týmu v domácím prostředí a uniknout z pásma sestupu. Slovan se chce naopak přiblížit pohárovým příčkám a natáhnout šňůru bez porážky na pět ligových duelů. Přímý přenos utkání sledujte od 17:40 na programu ČT2.

Trenér Brna Richard Dostálek (vlevo) udílí pokyny
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Zbrojovka získala na úvod jarní části cenný bod za remízu 1:1 v Mladé Boleslavi, za posledních osm kol ale zvítězila jen jednou a v tabulce jí patří sestupové 16. místo. Doma je navíc v této sezoně nejhorším celkem soutěže, získala tam pouze pět bodů.

"Čeká nás rozhodně těžší utkání, než bylo to v Mladé Boleslavi. Liberec je silový, dobře organizovaný soupeř. Může se opřít o vysoké, důrazné hráče. Víme, že před námi není rozhodně nijak jednoduchý úkol, ale půjdeme do zápasu opět s maximálním odhodláním a s cílem bodovat," uvedl brněnský trenér Richard Dostálek.

Také Liberec na úvod jarní části remizoval 1:1, když doma proti Bohemians 1905 stejně jako Brno v Boleslavi neudržel vedení. Severočeši jsou ve vyrovnané tabulce na 6. místě a mají ještě jeden duel k dobru. Z posledních pěti vzájemných ligových střetnutí se Zbrojovkou prohráli jediné - naposledy zvítězili na podzim 2018 v domácím poháru v Brně 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Řecký obránce Pourzitidis hraje v Liberci

"S Bohemkou jsme mohli vyhrát, ale mohli jsme i prohrát. Máme bod a teď jedeme do Brna. Zbrojovka má kvalitní kádr. Víme, že má i zkušené hráče, teď v zimě třeba přivedla stopera Pernicu. Chceme bodovat," prohlásil liberecký trenér Pavel Hoftych.

Liberecký útočník Michael Rabušic, který dříve působil mimo jiné i v Brně, si může připsat 200. start v české lize.

Předpokládané sestavy:

Brno: Šustr - Moravec, Dreksa, Pernica, Šural - Štepanovský, Vaněk, Sedlák, Pachlopník, Šumbera - Hladík.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Chalus, Jugas, Mikula - Pešek, Sadílek, Karafiát, Mara, Mosquera - Rabušic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články