Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Brno se definitivně zachránilo, zápas se přerušoval kvůli pokřikům na Peltu

Brno - Zbrojovka se v utkání proti Slavii definitivně zachránila díky výhře 2:0, naopak sešívaní se nebezpečně přibližují sestupovému pásmu. Na to mají nyní náskok pouhých tří bodů. Rozhodčí Královec přerušoval utkání na 13 minut kvůli pokřikům na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Radost brněnských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Trenér Brna Kotal vsadil na rozestavení se třemi útočníky. Slavia působila hodně zaskočeným dojmem, dostala se pod tlak a jen s obtížemi zakládala akce. Ofenzivní pojetí také vyneslo Zbrojovce už v 11. minutě vedoucí branku. Střelu Skaláka brankář Černý neudržel a dobíhající Šisler snadno dorazil míč do sítě a ukončil 360 minut dlouhé čekání Brna na gól ve vzájemných duelech.

Po inkasované brance se Pražané pokusili otevřít hru, jejich snaha ale k úspěšnému zakončení nevedla. Středovou řadu Brna dirigoval Zavadil, po kombinační souhře se dostávali domácí často do dalších střeleckých příležitostí, ale v zakončení postrádali přesnost. Po levé straně nebezpečně útočil Keresteš a brankář Černý v závěru poločasu dvakrát v těsném sledu kryl dvě střely Hyčky.

Po změně stran šel výkon Slavie nahoru. Zpřesnila hru, zvýšila agresivitu a získala převahu. Na čtvrt hodiny Brňané vypadli ze své role a jejich pohodový fotbal se změnil v křečovitou defenzivní hru. Hosté ale koncovku nezlepšili a Zbrojovka postupně ovládla střed pole a převzala iniciativu.

V 72. minutě po úniku Hyčky po levé straně střídající Kroupa usměrnil míč podruhé do branky. Vzápětí rozhodčí Královec na třináct minut přerušil hru kvůli vulgárnímu skandování fanoušků. Po návratu na hřiště už Brno vítězství uhájilo a Slavii porazilo poprvé po šesti zápasech.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 2:0 (1:0)

Branky: 11. Šisler, 72. Kroupa. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Urban. ŽK: Košťál, Šisler - Neves, Boudjemaa. Diváci: 2066.

Brno: Hladký - Schuster, Košťál (90. +10 P. Buchta), Pernica - Fischer, Šisler, Zavadil, Keresteš - Pašek (90.+12 Janotka), Skalák (71. Kroupa), Hyčka. Trenér: Kotal.
Slavia: Černý - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves (70. Dobrotka) - Nitrianský, Hrubý (70. Zmrhal), Gecov, Piták - Juhar (58. Boudjemaa), Vošahlík. Trenér: Pastoor.

Václav Kotal (Brno): "Vstoupili jsme dobře do utkání, vytvářeli si tlak, měli množství šancí. Proměnili jsme ale jen jednu. Bál jsem se, aby soupeři něco nevyšlo. Fotbalový zákon je krutý, když tolik šancí nedáte, tak se může zápas náhodnou akcí soupeře otočit. Každá standardní situace Slavie totiž byla nebezpečná. Nakonec jsme vítězství potvrdili druhým gólem. Myslím, že jsme odvedli jeden z nejlepších výkonů. Vzhledem k tomu, že je přestávka, tak se sejdeme až ve středu. Hráči dostali za odměnu dva dny volno." 
Alex Pastoor (Slavia): "Zažili jsme velmi nepovedený večer, jsem zklamaný. Od samého začátku jsme si nezasloužili vyhrát. Selhalo nám všechno, co nás provázelo v posledních zápasech. Chyběla nám bojovnost, agresivita, herní nasazení. Nevěřím, že by nás ukolébala prohra Olomouce na Spartě, i když na to je potřeba se zeptat hráčů. Přitom jsme měli motivaci, abychom odehráli dobré utkání. Mohli jsme se dnes zachránit, hrálo se také o čest. Je těžké říci, kolik bodů budeme potřebovat k záchraně. Záleží to na výsledcích dalších zápasů." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články