Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno popáté v řadě prohrálo, tentokrát nestačilo na Slovácko

Brno – Brněnská Zbrojovka uvízla v herní i výsledkové křeči. V předehrávce 7. kola podlehla doma Slovácku 0:2 a zaznamenala už pátou porážku v řadě. Slovácko, které čekalo na vítězství čtyři kola, neškodného soupeře přehrálo v divácky neatraktivním utkání především chytrou hrou, branky vstřelili Kerbr a Košút. 

Utkání Brno - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úvodní půlhodina mnoho krásy nepobrala. Brňané navzdory předzápasovým proklamacím o ofenzivním pojetí fotbalu předváděli bojácnou hru. Jejich akce často končily po zpětných přihrávkách až u vlastního brankáře Hladkého. Do slibnější střelecké šance se nedostali, jejich kombinacím chyběla přesná finální přihrávka, kterou by soupeřovu obranu překvapili.

Slovácko s potrestaným trenérem Habancem pouze na tribuně dlouho do útoku nepospíchalo. Jen v 2. minutě po chybě domácích zadáků zahrozil Valenta, jehož přízemní rána ale netrefila branku. Po necelé půlhodině nudné podívané se z prořídlých tribun ozvalo skandování "My chceme fotbal".

Ludevít Grmela (Brno): "Jsme všichni zklamaní. V týdnu jsme proklamovali, s jakou bojovností a vůlí nastoupíme, právě tato stránka našeho výkonu je pro mě největším zklamáním. Všichni jsme věděli, jak jsme na tom bodově i v tabulce. Ze začátku se nám nedařilo jen výsledkově, nyní klesá i herní výkonnost. Zklamal mě přístup hráčů k utkání." 

Jiří Dekař (Slovácko): "Všichni jsme věděli, jak je utkání důležité. Měli jsme čtyři body stejně jako náš soupeř. Fotbalisté Brna byli nervózní, měli svázané nohy. My jsme byli uvolněnější."

Krátce nato zamířil z trestného kopu z 25 metrů poprvé na branku brněnský Zavadil, přízemní ráně ale chyběla razance a brankář Melichárek si s ní snadno poradil. To bylo z brněnské strany na dlouhou dobu vše. V závěru poločasu se začalo Slovácko osmělovat častěji. V 36. minutě Volešák odcentroval z pravé strany, Petrovu hlavičku stačil Hladký ještě vyrazit, jenže pouze před Kerbra, který tvrdou ránou pod břevno poslal míč do sítě.

Snaha Brňanů o vyrovnání se po změně stran projevila pouze v neplodné územní převaze. Slovácko se více zatáhlo na vlastní polovinu a spoléhalo na rychlé útoky. Po jednom z nich v 55. minutě mohlo zvýšit náskok, když Valentův pokus stačil Hladký vyrazit jen před sebe a dorážející střelec hlavou přehodil branku.

Výkon Zbrojovky se měnil v bezmyšlenkovitou křeč. Krizi soupeře využilo Slovácko po trestném kopu v 67. minutě. Míč se od brněnských hráčů odrazil ke Košútovi a od špičky jeho kopačky doputoval podruhé do brněnské sítě. V závěru už neškodní Brňané protivníka navzdory převaze neohrozili.

Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1) Branky: 36. Kerbr, 67. Košút. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Kotík. ŽK: Přerovský - R. Mezlík, Kerbr, Kubáň. Diváci: 3468.

Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Buchta - Skalák, Frejlach, Zavadil, Lutonský (59. Hyčka) - Markovič (65. P. Mezlík), Škoda (86. Přerovský). Trenér: Grmela.

Slovácko: Melichárek - R. Mezlík, Košút, Trousil, Kubáň - Daníček - Volešák, Valenta, Petr (78. Rada), Kerbr (90. Havlík) - Ondřejka (84. Haša). Trenér: Dekař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články