Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno po osmi kolech konečně vyhrálo, odnesl to Liberec

Brno – Po dlouhých osmi kolech se fotbalisté Brna opět dočkali výhry. V domácím zápase s Libercem se o ni postaral deset minut před koncem přesnou hlavičkou Jakub Řezníček. Hosté potvrdili, že mají nejhorší útok v lize, a prohráli venku počtvrté za sebou.

Utkání Zbrojovka Brno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Souboj dvou týmů ze suterénu tabulky nabízel opatrný fotbal. Na první větší šanci zápasu diváci čekali až do dvacáté minuty a hned to byla tutovka. Nigerijec Ashiru unikl po pravé straně hřiště, obešel dva hráče a předložil přesný pas na Lutonského, jehož střelu z hranice vápna Dúbravka vytáhl konečky prstů.

Liberec názorně ukazoval, proč dal v lize jen jedenáct branek. V prvním poločase vyslal na Melichárka jen dvě střely a obě byly hodně nepřesné. Domácí byli v první poločase aktivnějším týmem, největší šanci měl v závěru prvního poločasu Řezníček, který po centru Zavadila parádní bombou orazítkoval břevno.

Druhý poločas začal podobně, hlavně Ashiru vytvářel svým spoluhráčům prostory na zakončení. V 50. minutě poslal z pravé strany centr na hlavu Řezníčka, který ale na Dúbravku ještě nevyzrál. Posléze to nigerijský fotbalista vzal rovnou na sebe a přízemní střelou protáhl libereckého brankáře.

Slovan hrál na brejky, jeden takový málem využil Bartl, ale obránce Pavlík dokázal uhasit požár na poslední chvíli. V 80. minutě se po centru Zavadila dostal do šance Pavlík, míč proletěl na malé vápno a Řezníček ho prudkou hlavičkou poslal do sítě.

Liberec mohl pět minut před koncem vyrovnat ze své největší šance, ale Potočného přímý kop Melichárek s obtížemi vyrazil a dorážející Ševčík hlavičkou těsně přestřelil. Zbrojovka mohla v hektickém závěru přidat druhou branku, jenže Řezníček s Přichystalem neuspěli. Domácí tým oslavil teprve třetí výhru v sezoně, doma se radoval poprvé od srpnového vítězství nad Slováckem.

Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 1:0 (0:0)Branka: 80. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda - Antoníček, Pochylý, ŽK: Šural, Polák - Potočný. Diváci: 3818.

Brno: Melichárek - Šural, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Ashiru (90. Buchta), Zavadil, Polák, Lutonský (75. Přichystal) - Řezníček, Škoda (65. Tašči). Trenér: Habanec.

Liberec: Dúbravka - Kúdela, Latka, Coufal, Mikula - Bartl (84. Baroš), Souček, Breite (73. Bosančič), Kerbr - Potočný, Voltr (63. Ševčík). Trenér: Trpišovský. Svatopluk

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Byli jsme lepším týmem, drželi častěji míč na svých kopačkách, měli i více brankových příležitostí. První poločas byl z naší strany dobrý, chtěli jsme hrát nátlakový fotbal, posílat míče po křídlech, což se povedlo jen zčásti. Druhá část byla podobná a nakonec přišla i zasloužená branka. Tři body jsou pro nás hrozně důležité. Liberec vsadil v závěru na jednu kartu, jen je škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Známe situaci v tabulce a je jasné, že nesmíme usnout na vavřínech.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Chtěli jsme pokračovat v dobré defenzivní činnosti z minulého utkání. Řekl bych, že jsme zazdili několik brejkových situací, které jsme měli vyřešit lépe. V prvním poločase měla Zbrojovka dvě dobré šance, trefila i břevno, podržel nás gólman. Ve druhé části jsme se dostali pod tlak a v momentě, kdy se utkání vyrovnalo, a tlak Brna ustál, jsme inkasovali. Už to vypadalo, že utkání můžeme nějakým způsobem uhrát, jenže Brno po rohu využilo svou šanci. Závěr už jsme hráli vabank." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články