Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Brno nestačilo na Jablonec a propadlo se na poslední nesestupovou příčku

Brno – Utkání dvou rozdílných poločasů viděli diváci v Brně. V první půli jasně dominoval hostující Jablonec, který si do přestávky vypracoval tříbrankový náskok po dvou gólech Martina Doležala a jedné trefě Filipa Nováka. Po změně stran ale Zbrojovka snížila po zásazích Jana Sýkory a Jakuba Jugase na konečných 3:2. Jablonec si tak ohlídal třetí příčku, Brno se propadlo na poslední nesestupovou, 14. pozici.

Utkání Brno - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Jednoznačný ráz dala zápasu hned první čtvrthodina. V ní Jablonec domácí přehrával kombinační souhrou, přehledem, individuální technikou a jednoduchým přechodem do protiútoků. Už v 6. minutě Pospíšil obešel ve středu pole tři hráče Brna a přesnou přihrávkou našel za obránce nabíhajícího Nováka, který překonal bezmocného Melichárka. Jablonecký bek se v lize trefil pojedenácté v sezoně.

Po chybném rozehrání domácích zadáků získal v souboji s Kerestešem ve 14. minutě míč Masopust. Přesným centrem z pravé strany našel volného Doležala, jenž přehodil brněnského brankáře a přidal druhou branku. Zbrojovka se herně trápila a dlouho nedokázala založit kloudnou akci. Snaha o protiútok končila hned v zárodku na nepřesné přihrávce.

Z výkonu Brňanů nejvíce vynikala bezradnost. Za celý úvodní poločas zahrozil po Moukanzově dlouhém centru jen ve 20. minutě Vávra, jehož střela těsně minula branku. Po získání dvoubrankového náskoku hráli Severočeši ještě ve větší pohodě. Jejich herní převahu vyjádřil před koncem poločasu po Rossiho centru pohotový střelec Doležal třetím gólem.

Po změně stran Zbrojovka stačila se soupeřem srovnat krok a získala územní převahu. V 70. minutě po zmatcích v jablonecké obraně trefil Sýkora tyčku a tentýž hráč o dvě minuty později překonal přízemní střelou brankáře Špita. Devět minut před koncem vykřesal naději na zvrat druhým gólem Jugas. Vyrovnat se už aktivně hrajícím Brňanům nepodařilo a na závěr ligové sezony si připsali třetí porážku za sebou. 

Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 2:3 (0:3) Branky: 72. Sýkora, 81. Jugas - 14. a 43. Doležal, 6. F. Novák. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Černý. ŽK: Moukanza - Čížek. Diváci: 3562.

Brno: Melichárek - Malík (46. Schuster), Jugas, Košťál (48. P. Buchta), Keresteš - Kopůnek, Zavadil - Vávra (78. Brigant), Moukanza, Sýkora - Čtvrtníček. Trenér: Kotal.

Jablonec: Špit - Romera, Pernica, Kysela (82. Mišůn), F. Novák - Rossi, Greguš - Masopust (71. Čížek), Kopic, M. Pospíšil (66. Mingazov) - Doležal. Trenér: Šilhavý. 

Václav Kotal (trenér Brna): "Vzhledem k sestavě Jablonce bylo jasné, že si po prohře ve finále poháru chce s námi spravit náladu. My jsme soupeři všechno usnadnili. Když po čtvrt hodině prohráváme 0:2, tak je to těžké. Ztráceli jsme lehké míče, nedokázali zakombinovat. Neustále jsme bojovali o míč. Někdy jsme se ani k soubojům nedostali. Jablonec hrál v pohodě, byl silný na míči."

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Zápas jsme si zbytečně zdramatizovali. V prvním poločase jsme podali velmi dobrý výkon. Dali jsme tři góly, vypracovali si i další šance, zápas jsme měli pod kontrolou. I v úvodu druhého poločasu jsme měli převahu. Bohužel jsme lehkovážně přišli o získaný náskok." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články