Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Brno a Slovácko chtějí v předehrávce zastavit sérii neúspěchů

Brno - Fotbalisté Brna i Slovácka chtějí v předehrávce 7. kola první ligy ukončit sérii nezdarů. V posledních čtyřech kolech Brno nezískalo ani bod, Slovácko si ve stejném počtu zápasů připsalo tři prohry a jednu remízu.

"Oba máme stejný počet pouhých čtyř bodů. Před reprezentační přestávkou proto bude mít výsledek z tohoto zápasu důležitý dopad na psychiku. Chceme odčinit prohru v Ostravě," uvedl kouč Ludevít Grmela ze Zbrojovky. Té se po slibném vstupu do soutěže přestalo dařit. Prohrála doma se Spartou, pak následovaly porážky v Příbrami a vedle Ostravy i s Libercem.

"Neproměňujeme šance, soupeřům darujeme laciné góly. Jsem přesvědčen, že proti Slovácku budou mít naši hráči velkou motivaci a soupeře sežerou. Tým se po srdeční slabosti Traorého semknul a svému spoluhráči chce darovat vítězství," dodal Grmela, jenž považuje Slovácko za nepříjemného protivníka. "Je zejména nebezpečné ve standardních situacích, na druhé straně také zápolí s koncovkou."

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec se snaží motivovat své svěřence k zopakování výkonu z posledního vzájemného zápasu. Před necelým čtvrt rokem jeho tým v Brně vyhrál 3:1. "Naši hru musíme postavit na bojovnosti, se kterou jsme slavili úspěch v tomto utkání a nedávno jsme uhráli remízu s Bohemians i s pouhými devíti hráči. Potřebujeme dát do naší hry také rozvahu a klid v zakončení," řekl Habanec.

Důraz také klade na vyvarování se zbytečných chyb v defenzivě. "Za ty nás v posledním zápase tvrdě potrestala Plzeň," řekl Habanec, jemuž se na trenérské lavičce hostujících týmů v Brně daří. V Králově Poli přivedl k vítězství vedle Slovácka před necelými třemi lety také Ústí nad Labem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články